Barzani Yardım Vakfı Başkanı: Yarın Efrin ve Cindirês’te olacağız

Barzani Yardım Vakfı (BCF) Başkanı Musa Ahmed, yardım konvoylarının yarın Rojava’nın Efrin ve Cindirês kentlerinde olacağını belirtti.

Barzani Yardım Vakfı Başkanı: Yarın Efrin ve Cindirês’te olacağız

Barzani Yardım Vakfı (BCF) Başkanı Musa Ahmed, “Yardımlarımızın Erfin ve Cindirês’e ulaştırılması için Türkiye tarafından çok büyük sorunlarla karşılaşmadık, çabalarımızı sürdürdük ve önemli olan şu: Yarın Efrin ve Cindirês’te olacağız” ifadelerini kullandı.

“Halkımız BCF’nin kendilerine ulaşmasını bekliyor” diyen Ahmed, “Başkan Barzani'nin Ofisi, deprem meydana gelir gelmez bize, ‘BCF, Kürdistan Bölgesi halkına nasıl yardım ediyorsa depremden etkilenen bölgelere de aynı şekilde hizmet etmeli’ diye bilgi gönderdi. Aynı şekilde, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Başkanı da ilgili tarflarlardan ellerinden gelen tüm yardımları yapmalarını talep etti” diye belirtti.

Rûdaw TV’de Dilbixwîna Dara’nın sunduğu bültene konuk olan BCF Başkanı Musa Ahmed’in yaptığı açıklamaların öne çıkan bazı kısımları şu şekilde:

“Kürdistan Bölgesi, deprem bölgesine yardım gönderen ilk yer oldu”

“Kürdistan Bölgesi, deprem bölgesine yardım gönderen ilk yer oldu. Ekiplerimiz Türkiye’nin talebi üzeri hazırlandı. Özellikle, Kürdistan’ın herhangi bir parçasında bir felaket meydana geldiği zaman halkımız özellikle BCF’den yardım talep ediyor. Urfa ve diğer kentlerde yardım ekipleri oluşturduk. Bu ekipler, ister gıda konusunda ister diğer konularda olsun direkt olarak çalışmalarına başladı.

“Ailemize hizmet eder gibi hizmet ettik”

Hem BCF hem de Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin tüm ilgili birimleri ailemizden birine nasıl hizmet ediyorsak ilk andan itibaren aynı şekilde depremzedelere yardım ettik. İçişleri Bakanı da, ‘Depremden etkilenen tüm yerlere ulaşmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız’ dedi.

“Bugün haber aldık”

Depremin yaşandığı ilk gün Efrin’e ulaşmaya çalıştık, bugün Efrin ve Cindirês’e bir yardım konvoyu gönderebileceğimize dair haber aldık. Konvoyu yarın göndermek için hazırlıklar yapıyoruz fakat bildiğiniz üzere yol uzun ve Türkiye’deki durum da kötü olduğundan hazırlıklarımızı burada yapmalıyız.

“Önceliği ilaca verdik”

Yarın Cindirês’e göndereceğimiz yardım konvoyunda özellikle ilaca ağırlık vereceğiz çünkü şu anda ilaç öncelikli ihtiyaç. Sağlık Bakanlığı bu konuda çok yardımcı oldu ve iyi miktarda ilaç hazırladık. Ayrıca, battaniye, gıda ürünleri, su ve ilk yardım çantalarına öncelik verdik. Yardım kolilerini, evlerinde kalamayacakların ihtiyaç duyduğu şeyleri göz önünde bulundurarak hazırladık.

“Yardımlarımız devam edecek”

Cindirês’e göndereceğimiz konvoy, 15-16 tırlık büyük bir konvoy. Üstelik, ihtiyaç duyulan şeyleri Türkiye’den de satın alarak göndermeye çabalıyoruz. İhtiyaç olduğu sürece de yardımlarımız devam edecek.

“Büyük bir birlik ruhu doğuyor”

Halkımızın çok büyük bir felaketle karşıya karşı olduğu doğru fakat halkımız arasında büyük bir birlik ruhu da doğuyor. Halepçe’deki felaket dahil, çok büyük felaketler yaşadık fakat halkımız arasında böylesine bir birliğe şahit olmadım.

Avrupa, dünya ve Kürdistan’ın 4 parçasından ‘Biz ne yapabiliriz?’ diye soran binlerce telefon aldık.

“Yardımlarımız ses getiriyor”

Hem BCF hem de Hükümet’in gönderdiği ekipler ilk günden Kuzey Kürdistan’da ve aynı şekilde yardımlarımız da sürekli devam ediyor. Gıda, su ve battaniye taşıyan tırlarımız her saat gidiyor. Kürdistan halkının gönderdiği yardımların hem Kuzey Kürdistan hem de Türkiye’de ses getirdiğini düşünüyorum çünkü herkesten önce oralara ulaştık ve yardımlarımızın sürekliliği var.

“Kürdistan halkının büyük bir desteği var”

Kürdistan halkının bize büyük bir desteği var, bu da bize güven veriyor. Gönderdiğimiz yardımlar büyük oranda Kürdistan halkının desteğiyle toplanmış yardımlar. Halkımızın bu büyük desteğinden  dolayı gururluyuz.

“Dünyanın her yerinden yardım gönderilebilir”

Bizim aracılığımızla yardımda bulunmak isteyenler, paylaştığımız hesap numaralarına dünyanın her yerinden para gönderebilir.

“Yarın Efrin ve Cindirês’te olacağız”

Yardımlarımızın Erfin ve Cindirês’e ulaştırılması için Türkiye tarafından çok büyük sorunlarla karşılaşmadık, çabalarımızı sürdürdük ve önemli olan şu: Yarın Efrin ve Cindirês’te olacağız.” /Rudaw