Batifa'da PKK ile TSK arasında çatışma: 2 turist hayatını kaybetti

Zaho’ya bağlı Batifa nahiyesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bombardımanında o sırada bölgede bulunan iki turistin hayatını kaybettiği bildirildi.

Batifa'da PKK ile TSK arasında çatışma: 2 turist hayatını kaybetti

Batifa Nahiyesi Müdürü Ferhat Mahmut, PKK gerillalarının bulunduğu Banke köyüne düzenlenen top atışı sonucu 2 turistin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ferhat Mahmut, “Her gün onlarca turist bu bölgeyi ziyaret ediyor. Elimizdeki verilere göre hayatını kaybeden iki kişi Musul’dan turistik amaçla buraya gelmişler. Ancak yasaklı olan bir bölgeye gitmişler. Kendi arabalarıyla bölgeye girdikten sonra top atışıyla hedef alınmışlar. Roketin aracın yakınına isabet etmesi sonucu araçtaki iki turist hayatını kaybetti” dedi.

Ölen iki turistin arkadaşı Zeyid İbrahim, iki gündür arkadaşlarından her hangi bir bilgi alamadığını, Rûdaw’ın yaptığı haberlerden sonra öldüklerini öğrendiğini söyledi.

Yaşamını yitiren iki kişinin aileleri Musul’dan Zaho’ya giderek Polis gittiklerini aktaran Mahmut, “Polisin bilgilendirilmesinden sonra güvenlik güçleri gereken yerlerle irtibata geçmeye başladı. Daha sonra Pank köyünün muhtarı güvenlik güçlerini arayarak, top atışlarının hedefi olmuş bir otomobilde 2 kişinin hayatını kaybettiği söyledi. Olayla ilgili ailelere haber verildi ve gelip cesetleri inceleyecekler, eğer kayıp olan iki kişinin cesedi ise kendilerine teslim edilecek” diye konuştu.

Ferhat Mahmut’un aktardığına göre, Musullu iki kişi turistik amaçla Zaho’ya gitti ancak güvenlik güçleri dün olaylardan haberdar oldu.

Ferhat Mahmut, yaşamını yitiren 2 kişinin Musul’dan turistik amaçla Cuma günü bölgeyi ziyaret ettiklerini ifade ederek, gittikleri bölgenin ise yasak bölge olduğunu söyledi.

Bombardıman nedeniyle Ahmet Şakir Mahmut (40) ile Yusuf Ömer (26) adındaki iki Iraklı turistin hayatını kaybettiği bildirildi.

(Rudaw)