Mesrur Barzani: Ulusal çıkarların her şeyin üstünde tutulmasını diliyorum

Başbakan Mesrur Barzani, yeni yıl münasebetiyle paylaştığı mesajda, tüm tarafların ulusal çıkarları diğer tüm çıkarların üstünde tutmasını ve hukukun üstünlüğüne saygı duymasını dilediğini ifade etti.

Mesrur Barzani: Ulusal çıkarların her şeyin üstünde tutulmasını diliyorum

Mesajında yeni yılın Kürdistan’ın gelişim ve ilerleme yılı olmasını dileyen Başbakan, “2023 yılının gelişi sebebiyle tüm Kürdistan Bölgesi vatandaşlarını, özellikle kahraman peşmergeleri, iç güvenlik güçlerini, onurlu şehit ailelerini aynı şekilde Irak ve dünya halklarını kutluyorum” dedi.

Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin kısıtlı imkanlarına rağmen 2022’de farklı projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizerek “2022 yılı Avrupa, bölge devletleri ve Arap ülkeleri ile diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi açısından verimli bir yıldı” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’nin hiçbir zaman herhangi bir taraf için tehlike kaynağı olmadığını aktaran Barzani, “Maalesef buna rağmen saldırılara maruz kaldık. Yeni yılda Kürdistan Bölgesi, Irak ve bölge genelinde güvenlik ve istikrarın hakim olmasını diliyorum” diye belirtti.

Barzani, Kürdistan Bölgesi ve Irak arasındaki sorunların anayasal temelde ve kalıcı olarak çözülmesini umduğunu belirterek “Tüm tarafların ulusal çıkarları diğer tüm çıkarların üstünde tutmasını ve hukukun üstünlüğüne saygı duymasını diliyorum” temennisinde bulundu.

“Yeni yılın hastalık ve krizlerin son bulduğu, tüm insanlık için barış ve mutluluğun tesis edildiği bir yıl olmasını umut ediyorum” diyen Başbakan, “Yüce Allah Kürdistan’ı korusun” ifadesini kullandı.