ABD: IŞİD Kabil Havalimanı'na saldırabilir

Afganistan'da Taliban'dan kaçışın simgesi haline gelen ve binlerce kişinin akın ettiği Kabil Havalimanı için IŞİD saldırısı uyarısı yapıldı.

ABD: IŞİD Kabil Havalimanı'na saldırabilir
ABD'li yetkililer, IŞİD'in havalimanına ve sivillere saldırabileceği uyarısında bulunurken, havalimanına giden rotanın da değiştirildiğini duyurdu.
 
ABD, IŞİD'in Horasan kolunun olası saldırısı riskine işerat etti.
 
Taliban'ın herhangi bir direnişle karşılaşmadan Kabil'i ele geçirmesinin ardından, ABD binlerce askerini ve personelini ülkeden tahliye ederken, IŞİD tehlikesi bir kez daha gündeme geldi.
 
Gazete Duvar'ın haberine göre, ABD'li bir yetkili, 'Horasan'daki IŞİD'in havalimanında saldırı düzenlemeye çalışmasını güçlü bir ihtimal olduğunu' belirtti.
 
Kabil'deki üst düzey bir diplomat da, IŞİD'in Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndaki Amerikalılara saldırı düzenleyebileceği bilgisinden haberdar olduklarını belirtti. İki savunma kaynağı, ABD ordusunun havalimanına ve giriş kapılarına gelmek isteyenler için 'alternatif rotalar' belirlemeye çalıştığını aktardı. Bir yetkili, havalimanı ve pistin çevresindeki kalabalıkların IŞİD ve başka terör örgütleri tarafından hedef alınabileceğini, arabalara yerleştirilen bombalar, intihar bombacıları veya havan topu ile saldırılar düzelenebileceğini savundu.
 
Yetkililerden biri, bu yeni girişimden Taliban'ı da haberi olduğunu ve hareketle koordinasyon sağlandığını açıkladı. Buna göre, yeni rotalar ve erişim noktaları hakkında bilgi alan kişilerin havalimanına rahat erişimi için sahada Taliban'a işbirliği yapılıyor.