Türkiye Kamışlo’da DSG'ye ait bir aracı vurdu

Rojava’nın Kamişlo kentinde Türk SİHA'sı, DSG’ye ait bir aracı bombaladığı bildirildi.

Türkiye Kamışlo’da DSG'ye ait bir aracı vurdu

BasNews’in edindiği bilgilere göre; Türk SİHA'sı Kamişlo’nun batısındaki Himo köyünde  Suriye Demokratik Güçleri'ne (DSG) ait askeri bir aracı hedef aldı.

Bir güvenlik kaynağının BasNews'e verdiği bilgiye göre; bugün  saat 11:25'te Himo köyünde yaralılarının evinin önünde park halindeki bir otomobili bir Türk SİHA'larınca bombalandı. Kaynak, bombalamada  araçta bulunan Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) bir kadrosunu hedef aldığı bilgisini paylaştı.

Saldırının sonucuna ilişkin henüz net bir bilgi elde edilemedi.

Türkiye, Rojava ve Suriye’nin  farklı bölgelerinde Suriye Demokratik Güçleri ve Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) önde gelen askeri liderlerini hedef alan İHA saldırılarını son  birkaç gün içinde artırdı. 

Son süreçte SİHA’ların bölgede yoğun bir şekilde varlık göstermesi, Türkiye’nin çeşitli yönlerden karadan ilerleyip Rakka’nın kuzeydoğu kırsalında DSG’nin en büyük kalesi olan Ayn İsa kasabasına saldırı başlatma hazırlığı şeklinde değerlendiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), geçtiğimiz cuma günü Tel Temir Askeri Konseyi’ne bağlı Askeri İlişkiler Ofisi’nde DSG komutanlarının toplantı yaptığı sırada bir Türk SİHA’sının binayı hedef aldığını aktardı. Gözlemevi’ne göre saldırıda 9 DSG savaşçısı hayatını kaybetti.