Fatih Portakal'dan Öcalan ve HDP yorumu

Fatih Portakal'dan Öcalan ve HDP yorumu

Seçime 2 gün kala Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı tarafından servis edilen PKK lideri Abdullah Öcalan'a ait olduğu söylenen mektup büyük yankı buldu. AKP'nin oy hamlesi olarak değerlendirilen mektupla ilgili birçok yorum yapıldı. Gazeteci Fatih Portakal da Twitter hesabından değerlendirmede bulunarak, "HDP için vesayetten kurtulma şansı da olabilir" dedi.

Fatih Portakal'ın twitter hesabından yaptığı değerlendirmeler şöyle:

"Dün akşamdan beri yaşananlar yine baş döndürücü. Kimler, kimlerden medet umuyor sorusunu sorduruyor. #HDP seçim stratejimizde değişiklik yok açıklamasını yaptı, terörist Öcalan’a rağmen. #HDP için vesayetten kurtulma şansı da olabilir.23 haziran sonucu geleceklerini belirler gibi"

"AKP'ye gelince yaşadıkları açmaz düştükleri durumu gösteriyor. İmralı'dan medet umar durumuna geldiler. İktidar, Demirtaş'a karşı Öcalan kartını kullanıyor. Beka söylemi ile başlayan seçim kampanyası #İmralı ile noktalandı. Hazin..."

"#MHP yöneticilerine gelince, ya bu senaryoyu AKP ile birlikte şekillendirip sesini çıkarmıyor ya da olan bitenden habersiz bize bu oyun nasıl oynandı sorusunun cevabını bulmaya çalışıyorlar. Sessizlik de kabullenmektir. Susuyorlar."

"CHP & İYİparti dışardan ilgiyle izliyor olan biteni... Anlamaya çalışıyorlar."

[Haber görseli]

[Haber görseli]