Fransa'da terör alarmı: Louvre Müzesi ve Versailles Sarayı boşaltıldı

Fransa'da dün yaşanan okul saldırısının ardından bugün Paris'in önemli bazı turistik mekanlarında güvenlik alarmı verildi.

Fransa'da terör alarmı: Louvre Müzesi ve Versailles Sarayı boşaltıldı
Paris'teki Louvre Müzesi güvenlik  gerekçesiyle boşaltıldı ve ziyarete kapatıldı. Versailles Sarayı'nda ise bomba alarmı verildi, tahliyelerin devam ettiği bildirildi.
 
Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olan başkent Paris'teki ünlü Louvre Müzesi'nin terör saldırısı korkusuyla cumartesi günü boşaltıldı ve ziyarete kapatıldı.
 
Karar, geçen yıl yaklaşık sekiz milyon ziyaretçi ağırlayan müzenin yazılı tehditler almasının ardından alındı. Kurumun sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda, bugün için ziyaret rezervasyonu yaptıran kişilere geri ödeme yapılacağı belirtti.
 
Fransız medyasına göre, müzenin yazılı bir bomba tehdidi almasının ardından 15 bin kadar ziyaretçi tahliye edilmek zorunda kaldı.
 
Öte yandan Fransa cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada dün ülkeyi sarsan terör eyleminin yaşandığı Arras'a 7 bin asker sevk etme kararı alındı.
 
Yoğun bir Yahudi ve Müslüman nüfusa ev sahipliği yapan Arras kentinde dün bir lisede düzenlenen bıçaklı saldırı sonucu bir kişi ölmüş, üç kişi yaralanmıştı.
 
Fransa Cumhurbaşkanlığı, asker görevlendirmesinin, Ocak 2015 saldırılarının ardından ülkenin hassas kabul edilen bölgelerini terörizmden korumak üzere başlatılan "Sentinelle" askeri operasyonu kapsamında yapıldığını duyurdu.
 
Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, askerlerin bölgeye sevkinin pazartesi akşamına kadar tamamlanacağı belirtildi.
 
İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, olayın Orta Doğu'da devam eden şiddet olaylarıyla bağlantılı olabileceğini belirtirken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da olayı bir "İslamcı terör" eylemi olarak nitelendirdi.
 
Macron, başka bir bölgede bir başka saldırı girişiminin güvenlik güçleri tarafından engellendiğini söyledi.
 
İçişleri Bakanlığı, Macron'un Paris'in Yvelines bölgesinde "radikal" olarak bilinen bir kişinin ibadethaneden çıkarken yasadışı silah taşımaktan tutuklanmasına atıfta bulundu bilgisini verdi.