İsviçre'nin başkenti Bern'in sitesine Kürtçe seçeneği eklendi

İsviçre’nin başkenti Bern kentinin resmi sayfasına Kürtçe de eklendi. Sayfa, 15 dile ile çalışmalarını duyuruyor.

İsviçre'nin başkenti Bern'in sitesine Kürtçe seçeneği eklendi

İsviçre'nin beşinci büyük kenti ve İsviçre Konfederasyonunun resmi başkenti olan Bern’de halka yönelik bilgilendirmeler mevcut durumda İngilizce, İspanyolca, Türkçe, Fransızca, İtalyanca dahil 12 dilde sunuluyordu. Şehrin sitesinde seçeneklere Kürtçe, Rusça ve Ukraynacaya da yer verildi ve böylece hizmet sunulan dillerin sayısı 15’e yükselmiş oldu.

Rudaw'ın haberine göre, söz konusu değişiklik 5 Haziran’da Bern Eğitim, Sosyal Hizmetler ve Spor Dairesi’nce yapıldı. Daire, bu kararın kente yeni gelen kişilere yönelik olduğunu duyurdu.

Sitede çalışma ve kariyer, iltica, yasal hak ve yükümlülükler, mali konular, sigortalar ve sosyal güvenlik, okul sistemi ve eğitim, sağlık, çocuk ve aile, Almanca öğrenme, konut, kiracılık ve yaşam, boş zaman aktiviteleri ve ulaşım, acil durumlar ve danışmanlık merkezleri adlı başlıklara yer verildi.

Başlıklarda Kurmanci lehçesinde bilgilendirmeler bulunuyor. Öte yandan Kürtçe seçeneğinin eklenmesinin, kentte kültürel alanda faaliyet yürüten üç Kürt derneğin çabaları sayesinde yapıldığı belirtildi. /Rudaw