Garo Paylan: 90'lı yılların Mehmet Ağar'ı bugünlerin Süleyman Soylusu

Garo Paylan: 90'lı yılların Mehmet Ağar'ı bugünlerin Süleyman Soylusu

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 100 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın durumunu dile getirdi.Paylan Gülmen ve Özakça’nın “terör örgütü üyesi” olduğunu iddia eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için “90'lı yılların Mehmet Ağar'ı bugünlerin Süleyman Soylusu ifadelerini kullandı.

Paylan konuşmasının devamında Ağar ile Soylu'nun tutumlarını kıyaslayarak milletvekilerine de bu duruma yedeklendiklerini söyledi. 100 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın durumuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Komisyonu beklemeyelim, ivedilikle adım atalım

1990'lı yılların Mehmet Ağar'ı her hak talebinde şöyle derdi: "Onlar terörist." Hani "Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır." söylemiyle vicdanları köreltmek isterdi ve becerirdi. Süleyman Soylu da Nuriye ve Semih tutuklandığında, anında terör örgütü üyesi olarak yaftaladı. 90'lı yılların Mehmet Ağar'ı bugünlerin Süleyman Soylusu ve siz de maalesef bunlara yedekleniyorsunuz.

“Komisyonu beklemeyelim, ivedilikle adım atalım” Eğer ki Nuriye ve Semih  hayatlarını kaybederlerse hepimizin boynunun borcu olacak. Bu konuda parmaklarınızı kımıldatacak mısınız? Gelin, bununla ilgili ivedi tedbir alalım. Bu komisyonun işlemesini beklemeyelim arkadaşlar. Biz bir araştırma komisyonu ihdas edelim. Öncelikle Nuriye ve Semih'i kurtaralım, canlarını kurtaralım, daha sonra 101 bin kamu görevlisiyle ilgili adımların ivedi atılmasını sağlayalım.