Gerard Longuet, Kürt halkı amacına ulaşmayana kadar Ortadoğu'ya barış ve huzuruz gelmez

Eski Fransa Savunma Bakanı Gerard Longuet, Kürt halkının amacına ulaşmayana kadar Ortadoğu'ya barış ve huzurun gelmeyeceğini söyledi.

Gerard Longuet, Kürt halkı amacına ulaşmayana kadar Ortadoğu'ya barış ve huzuruz gelmez

Gerard Longuet,"Fransa halkı ve yetkilileri Kürtlerin içinde bulunduğu durumu her zamankinden daha çok anlıyor. Kürtlerin amaçlarına ulaşmaması halinde Ortadoğu'ya barış ve huzurun gelmesinin çok zor olduğunu biliyorlar” dedi.

Gerard Longuet, "Kürtler oldukça başarılı ve özgür bir şekilde terörle savaşıyor. Fransa da geçmişte Kürtlerin iyi bir role sahip olduğunu düşünmüyordu. Ancak şu anda edindiği rolün farkındalar. Fransa kamuoyu, Kürtlerin iyi bir role sahip olduğunu biliyor” diye konuştu.

Kürtlerin terörle mücadelede edindiği role dikkat çeken Longuet, Fransa'da yapılacak seçimlerde cumhuriyetçi adayın seçilmesi halinde Kürtlere desteğin süreceğini ifade etti.

Seçimde François Fillon'u destekleyeceğini dile getiren Longuet, Fransız halkının da bu adayı destekleyeceğini dile getirdi.

IŞİD'le savaşta koalisyon güçlerinin içinde yer alan Fransa, Kürdistan Bölgesi'ne tam destek veren ülkeler arasında yer alıyor.

Kürdistan Bölgesi'nde IŞİD'le savaşın başlamasıyla beraber, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande başkent Erbil'i 2 kez ziyaret etti.

Fransa ayrıca, Peşmerge Güçleri'ne askeri eğitimle beraber, çok sayıda silah desteğinde de bulundu.

Rudaw