Peşmerge Güçleri Komutanı General Eziz Weysi : Kürtler birlik olursa bin yıllık hedeflerine ulaşırlar

Peşmerge Güçleri Zêrevani Özel Kuvvetler Komutanı General Eziz Weysi Kürtlerin birlik olması halinde bin yıllık hedeflerine ulaşacağını belirterek, Kürtler arası savaşın yıkım olacağını söyledi.

Peşmerge Güçleri Komutanı General Eziz Weysi : Kürtler birlik olursa bin yıllık hedeflerine ulaşırlar

Duhok'ta katıldığı bir toplantıda gündeme ilişkin gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunan Peşmerge Güçleri Zêrevani Özel Kuvvetler Komutanı General Eziz Weysi, Kürtlerin birlik olması halinde bin yıllık hayallerine ulaşacağının altını çizerek, PKK ile savaşmak istemediklerini, Kürtler arası savaşın büyük bir yıkım olacağını ve Kürtleri 100 yıl geri götüreceğini belirterek "bir Kürt'ün başka bir Kürt tarafından öldürüldüğünü gördüğümüzde yüreğimiz sızlıyor'' dedi.

PYD zulüm politikasından vazgeçmeli

PYD'nin Batı Kürdistan'da Kürtlere zulüm yaptığını ve neredeyse hergün ENKS üyelerinin tutuklandığını belirten General Eziz Weysi, ENKS'nin de silahlı bir güç oluşturmaya hakkı olduğunu, PYD'nin ENKS'ye yaptığı bu zulümde yanlış yolda olduğunu ve bundan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

PKK, PYD'ye 'Roj Peşmergelerine izin vermeyin' talimatı verdi

Eziz Weysi, Rojava'da ilk çatışmaların yaşandığı dönemde Salih Müslim ile bir görüşme gerçekleştridğini ve görüşmede kendisne 'Ben Başkan Barzani'nin temsilcisi olarak geldim. Kim saldırırsa saldırsın Rojava Kürdistan'ını birlikte savunalım. Bu amaçla Roj Peşmergelerini Rojava'ya geçirmek istiyoruz. Bu birlikler iyi eğitim görmüş güçlerdir' dediğini belirtti.

Bu sözlerine karşılık Salih Müslim'in kendisine 'Başkan Barzani'nin bu tavrından çok mutlu olduk. Size kısa süre sonra cevap vereceğiz' dediğini aktaran Eziz Weysi, Salih Müslim'in Kandil ile telefon görüşmesi yaptıkta sonra 'Bizim Roj Peşmerge Birlikleri'ne ihtiyacımız yok. Teşekkür ederiz. Ama bize silah verebilirsiniz' dediğini belirtti.

'Başkan Barzani 'Birakuji'ye karşı çıktı'

Başkan Mesud Barzani'nin kendisine 'Roj Peşmergeleri sabretsin, asla Kürt kavgasına, birakuji'ye izin vermeyin' dediğini belirten Eziz Weysi o dönem Roj Peşmergelerinin geçişine izin verilmesi halinde ''Rojava Kürtlerinin başına bu kadar acı olay gelmezdi'' ifadelerini kullandı.