Kerkük savunmasına katılan Peşmerge ve Heşdi Şabi hakkında karar

Kerkük Valisi il yönetimine gönderdiği bir genelgede, Kerkük'ün savunmasına katılan şehit ve gazi Peşmergeler ile Heşdi Şabi güçlerinin yakınlarına acilen konut arsası dağıtılması talimatı verdi.

Kerkük savunmasına katılan Peşmerge ve Heşdi Şabi hakkında karar

Kerkük’ün atanmış Valisi Rekan Ciburi, Kerkük İl İdaresine gönderdiği yazılı bir genelgede şehit ve gazi ailelerine arsa dağıtılması talimatı verdi.

Kerkük’ün atanmış Valisi’nin gönderdiği genelgede arsa dağıtımı Kerkük kentinin savunmasında yer alan savunma, iç güvenlik, anti terör, Peşmerge, Heşdi şabi ve emniyet güçlerinin şehit ve gazi ailelerini kapsıyor.

Talimata göre Kerkük’ün nahiye ve kazalarında 600 parsel arsa, kent merkezinde ise 850 parsel arsa dağıtılacak.

Ciburi, Kerkük İl İdaresi’nden Irak ve Kerkük'ü savunmasında yer alan güçlerin yakınlarına toprak sağlanmasını ve ilgili yöneticilerin bu konuyu büyük bir ciddiyetle ele alması gerektiğini söyledi.

Kerkük’ün vekalet Valisi, konuyu takip etmesi için yardımcısı ve yaveri Tuğgeneral Hüseyin Heneş’i görevlendirdi.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Kerkük Merkez Kaymakamı Felah Yayçi, Irak Başbakanının talimatıyla valinin şehit ve gazi güvenlik güçlerinin ailelerine acilen arsa dağıtma kararı alındığını söyledi.

Kerkük Merkez Kaymakamı Felah Yayçi, “Peşmerge Güçleri de dahil olmak üzere şehit ve gazi yakınlarına arazi dağıtmaya devam ediyoruz. Kobanê (Kerkük’te bir yer ismi) mıntıkasında arsa verenler ev yapımına başladı" dedi.

Felah Yayçi, ayrım gözetmeksizin Kerkük'ü savunan ve onun için fedakarlık yapan tüm güvenlik güçlerinin ailelerine toprak dağıtılacak.