Mesrur Barzani: Bu, canlanan Kürdistan ekonomisi için bir başlangıçtır

Başbakan Mesrur Barzani, “Kürdistan’ın ekonomisinde bir sektör, bir sınıf veya bir tarafın faydalanmasını amaçlamadık. Kürdistan için güçlü bir ekonomik altyapı oluşturmayı hedefledik” dedi.

Mesrur Barzani: Bu, canlanan Kürdistan ekonomisi için bir başlangıçtır

Krüdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil’de silo ve tahıl fabrikalardan oluşan kompleksin açılışını yaptı.

Burada bir konuşma yapan Barzani, bir yıldan kısa bir süre önce bu stratejik projenin temellerini attıklarını hatırlattı ve projenin hayata geçmesine katkı sunan taraflara teşekkür etti.

Koronavirüs salgını ve ekonomik krize rağmen böyle projelerin hayata geçirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Barzani, “Bu projelerle halkımıza verdiğimiz sözlerin yerine getirildiğini görüyoruz. Bu projelerin hepsi Kürdistan halkına hizmet için faaliyete geçecek” dedi.  

Bu stratejik projenin, gıda güvenliği ve çitfçilerin ürünlerinin değerlendirilmesi konusunda son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başbakan Barzani, “Daha önce de söyledik, çiftçilerimiz bir daha kendi ürünlerini nasıl pazarlayacaklarının derdine düşmeyecek. Bu diğer kentlerde de benzerini açtığımız projelerin devamıdır. Umarım yapımına başlanan diğer projeler de tamamlanır ve çiftçilerimize hizmet eder” ifadelerini kullandı.

Mesrur Barzani, silo ve tahıl fabrikasını kapsayan proje sayesinde çiftçilerin ürünlerinin burada işleneceğini ve tekrar pazara gönderileceğini, bununla vatandaşların gıda ihtiyacının giderileceğini belirtti.

Kürdistanlı yatırımcılardan ülkedeki yatırımlarını genişletme konusunu bir kez daha düşünmelerini isteyen Barzani, özellikle de tarım sektörüne çok önem verdiklerini, tarımın Kürdistan ekonomisinin altyapısını oluşturduğunu söyledi.  

Hükumet olarak sadece tek bir gelir kaynağına bel bağlamak istemediklerini yineleyen Barzani, “Biz bereketli topraklara sahibiz. Yerinde ve doğru bir program sayesinde bu topraklardan daha fazla faydalanabiliriz” diye konuştu.

“Bu, canlanan Kürdistan ekonomisi için bir başlangıçtır” diyen Mesrur Barzani, Kürdistan’daki diğer şehirlerde de büyük projelere imza attıklarını hatırlattı.

Barzani, “Kürdistan’ın ekonomisinde bir sektör, bir sınıf veya bir tarafın faydalanmasını amaçlamadık. Kürdistan için güçlü bir ekonomik altyapı oluşturmayı hedefledik. Gelecek nesillerimizin kendi ayakları üzerinde durabilmesi, halkın ekonomik yaşamının iyileştirilmesi ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için çalıştık. Umarım bu görevimizde de Allah bize başarılı olma fırsatı verir” ifadelerini kullandı.

10 Ekim’de yapılacak olan Irak seçimleriyle ilgili de konuşan Barzani, “Seçimler kader tayin edici olacak. Seçeceğimiz adaylar, Kürdistan halkının anayasal haklarını savunmalı. Hepimiz birlikte Irak Parlamentosu’nda haklarımızı talep etmeliyiz” diye konuşt