Ahmet Türk: Tek kişi ve partiyi muhatap göstermek doğru değil

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla siyaset dünyasının konuştuğu 'Kürt sorununda muhataplık' konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu

Ahmet Türk: Tek kişi ve partiyi muhatap göstermek doğru değil
Ahmet Türk’ten, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından sonra gündemde yer alan 'Kürt sorununda muhataplık' konusuna ilişkin “Bir tek kişiyi muhatap göstermek doğru değildir. Hatta bir tek partinin de bunu çözeceğine inanmak da doğru değildir” yorumunda bulundu.
 
HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’nin Kürt sorunu için İmralı’yı adres göstermesi tartışma yaratmış, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir” açıklaması yapmıştı.
 
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sancar, Kürt sorununa ilişkin “Türkiye’nin çözmesi gereken en köklü sorunu Kürt sorunudur. HDP, demokratik çözüm ve barış konusunda üzerine düşen her şeyi yapmaya, Türkiye’deki bütün toplumsal kesimlerin sorunlarını ve kaygılarını dikkate alan yapıcı bir rol üstlenmeye hazırdır… Meclis, diyalog ve çözüm zeminini kurarak, demokratik müzakere yöntemleriyle tüm toplum için geleceğin kazanılmasına önayak ve odak olmalıdır” sözleri ile çözüm yeri olarak TBMM’yi gösterdi.
 
Ahmet Türk, tek kişiyi muhatap göstermenin ve tek partinin sorunu çözeceğine inanmanın doğru olmayacağını belirtti.
Türk, “Bu toplumsal bir meseledir. Çözüm bütün Kürt halkı ve demokrasi güçlerindedir. Bir tek kişiyi muhatap göstermek doğru değildir. Hatta bir tek partinin de bunu çözeceğine inanmak da doğru değildir. Önemli olan ortak aklın ortaya çıkabileceği bir sürecin gelişmesi. Bu ortak akılla çözülecek bir meseledir, öyle bakmak lazım” dedi.