Öcalan: “PKK medyasının Kürdistan Bölgesine saldırısı işgalcilere hizmet ediyor”

Kürdistan İşçi Partis (PKK) basını bir süreden beridir Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve halkına karşı bir propaganda savaşı başlatmış durumda.

Öcalan: “PKK medyasının Kürdistan Bölgesine saldırısı işgalcilere hizmet ediyor”

Siyasetçi Osman Öcalan yaptığı açıklamada, PKK basınının Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve halkına karşı başlattığı bu anti – propagandanın işgalci güçlere hizmet ettiğine dikkat çekiyor.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan şunları söyledi: “PKK basınının Kürdistan Bölgesi’ne karşı başlattığı savaş işgalcilerin çıkarlarına hizmet ediyor. Bu nedenle birey olarak PKK basınının Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve halkına karşı başlattığı bu savaşı red ediyorum. Zaten Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin PKK ile Türkiye arasında süren çatışmalarda tarafsız olduğu açık bir şekilde bellidir.”

Öcalan açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “PKK içerisine hem geçmişte hem bugün yanlış siyaset izleyen kesimler var. Bunlar özellikle devlet kurma fikrine karşılar. Bu nedenle şu an hangi siyaset için çalıştıkları da net değil.”

Bir kaç hafta önce PKK savaşçıları Amedî kenti sınırlarında Peşmerge güçlerine saldırmıştı. Bu saldırı sonucunda 1 Pelmerge şehit düşmüş, bir kaç Peşmerge ile bir yetkili komutan yaralanmıştı. Aynı şekilde Kürdistan Bölgesi’ne bağlı petrol boru hattına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmişlerdi.

/ Basnews