Erdoğan'dan F-16 mesajı: ABD’den artık net bir yanıt bekliyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan F-16’lar konusunda ABD’den net bir yanıt beklediklerini söyledi. Erdoğan Demokrat Senatör Bob Menendez'in geçici olarak görevinden ayrılmasıyla ilgili de ''Menendez’in devreden çıkması bize avantaj sağlıyor'' diye konuştu.

Erdoğan'dan F-16 mesajı: ABD’den artık net bir yanıt bekliyoruz

ABD ile F-16 görüşmelerine değinen Erdoğan, bu konuda ABD'den artık net bir yanıt beklediklerini söyledi. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkan isimlerin başında gelen, yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan Demokrat Senatör Bob Menendez ile ilgili ''Menendez’in devreden çıkması bize avantaj sağlıyor.'' dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyaret dönüşü uçakta gazetecilere hem bölgeye hem de iç ve dış siyasete ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

'Menendez’in devreden çıkması bize avantaj sağlıyor'

"Bizim, F-16’larla ilgili bu konuda en önemli sıkıntılarımızdan biri de ABD’li senatör Bob Menendez’in ülkemiz aleyhine faaliyetleriydi. Dolayısıyla, Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan şu anda bu süreci yakından takip edecek. Zaten ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan üç-dört gün önce Amerika'da görüştüler. Bu görüşmeler hala devam ediyor. Ama şimdi bu durumu fırsata dönüştürüp kendisiyle tekrar görüşmekte fayda var. Bu sayede F-16 ile ilgili süreci de belki hızlandırma fırsatımız da olabilir. Sadece F-16 değil, diğer bütün konularda Menendez ve onun zihniyetindekiler bize karşı engelleyici faaliyet yürütüyor. Menendez’in devreden çıkması bize avantaj sağlıyor ancak F-16 meselesi sadece Menendez’e bağlı bir konu değil. Yönetilmesi gereken alanları Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan yürütecek. Bu konuda ABD’den artık net bir yanıt bekliyoruz. Temenni ediyoruz ki beklediğimiz olumlu neticeyi fazla uzamadan alırız.

Netanyahu'nun Türkiye ziyareti

"Zannediyorum ekim-kasım gibi Netanyahu'nun hastalık nedeniyle ertelenen Türkiye ziyareti yapılır, en uygun zamanda yapılması için görüşme trafiği sürüyor."

İsveç'in NATO üyeliği

"Verdikleri söze sadık kalırlarsa bizim parlamentomuz da verilen söze sadık kalacaktır. Adımını da buna göre atacaktır."

'Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz'

"Üretimi ve yatırımı teşvik ederek de enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek için attığımız adımlar devam edecek."

'Darbe anayasasından kurtulmamız lazım'

"AK Parti meclis grubumuz, partilere 'Gelin sivil anayasayı beraber yapalım' davetimizi iletecek. Kabul ederler etmezler, ama biz şu anda kapıları çalacağız. Türkiye artık darbe anayasası ayıbından kurtulmalıdır. Milletim çağın şartlarına uygun, sivil, özgürlükçü anayasa ile yönetilmeyi sonuna kadar hak ediyor"