İçişleri Bakanı Ahmed: Türkiye gibi Suriye’ye de yardım göndermek istiyoruz

İçişleri Bakanı Reber Ahmed, depremden etkilenen Türkiye’ye yardım gönderdiklerini, kanal bulunması halinde Suriye’ye yardım göndermek istediklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Ahmed: Türkiye gibi Suriye’ye de yardım göndermek istiyoruz

Başbakan Mesrur Barzani’nin talimatı üzerine Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı ve Barzani Yardım Vakfı, Maraş’taki depremlerden etkilenenler için kurtarma ekibi ile lojistik destek gönderdi.

İbrahim Halil Sınır Kapısı önünde Sağlık Bakanı Dr. Saman Bezenci ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Reber Ahmed, gönderilen yardım ve ekiplerin hangi bölgeye gönderileceğine Türkiye’deki kurumların karar vereceğini söyledi.

Ahmed, Rûdaw muhabirinin sorusu üzerine, söz konusu yardımların temel insani ihtiyaçları içerdiğini, ayrıca profesyonel sivil savunma ekipleri ile sağlık ekiplerinin gönderildiğini belirtti.

Bakan Ahmed, “Ambulanslarla birlikte deneyimli sağlıkçılarımız deprem bölgelerinde görev yapacak. İlk yardım malzemelerinin yanı sıra Barzani Yardım Vakfı’nın hazırladığı insani yardımları bölgeye ulaştıracağız” dedi.

Aynı şekilde Suriye’ye de yardımda bulunmak istediklerini vurgulayan Reber Ahmed, “Başbakanın talimatı çok nettir. Türkiye gibi Suriye’de de depremzedelere yardımda bulunmak istiyoruz. Ancak şu ana kadar bu yardımların ulaştırabileceğimiz bir kanal bulamadık. Kanal bulunması halinde aynı yardımları Suriye’ye de ulaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

Başbakan açıklamıştı

Başbakan Mesrur Barzani bugün Maraş merkezli depremlerden etkilenenler için kurtarma ekibi hazırlandığını açıkladı.

Barzani, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Deprem kurbanlarıyla dayanışma içinde hükümet organları, Sağlık Bakanlığı ve Barzani Yardım Vakfına, Kızılay ile işbirliği yapma; Türkiye ve Suriye'deki kurtarma çalışmalarına yardımcı olma talimatı verdim" ifadelerini kullandı.

Başbakan Barzani, "halihazırda 25 ambulansın desteklediği üç kurtarma ekibinin hazırlandığını" kaydetti.

Irak Kızılayı Türkiye'ye 150 kişilik ilk yardım ekibi gönderiyor

Öte yandan Irak Kızılayı, Türkiye ve Suriye'de yıkım ve ölümlere neden olan depremlere ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, 150 kişilik gönüllü ilk yardım ekibinin Türkiye'ye gönderildiği belirtildi.

Irak Kızılayı ayrıca Suriye'ye ilk yardım malzemeleri, gıda ve çadırdan oluşan 50 ton yardım gönderdiğini duyurdu. /Rudaw