Barzani Yardım Vakfı'ndan Şengal ve PKK açıklaması

Barzani Yardım Vakfı (BCF), Şengal’deki ofis müdürünün alıkonmasının ardından kentteki yardımlarını durdurduğunu açıkladı.

Barzani Yardım Vakfı'ndan Şengal ve PKK açıklaması

Barzani Yardım Vakfı (BCF), Şengal’deki ofis müdürünün alıkonmasının ardından kentteki yardımlarını durdurduğunu açıkladı.

Barzani Yardım Vakfı tarafından yapılan açıklamada, PKK’nin vakfın Şengal bölgesindeki yardım faaliyetlerine müsaade etmediği ve yardım gönüllülerinin yaşamının tehlikede olduğu belirtildi.

Terör örgütü IŞİD’in Şengal’i işgal ettiği günden bugüne kente hava ve karayoluyla ilk ulaşan yardım kuruluşu olduklarını açıklayan BCF, bölgedeki sivil halkı yalnız bırakmadıklarını ve su, elektrik, okul, sağlık hizmetleri, giyim ve gıda yardımlarını düzenli bir şekilde sürdürdüklerini kaydetti.

Vakfın Şengal Dağı’ndaki ofisi üzerinden yardımlarını ulaştırdığının belirtildiği açıklamada, PKK tarafından defalarca yardımlarının engellendiği ve bu engellemelere karşı sessiz kalınıp yardımlara daha çok odaklanıldığı ifade edildi.

Uluslararası konferanslarda, Şengal halkının mesajının vakıf tarafından uluslararası yardım kuruluşlarına ulaştırıldığının vurgulandığı açıklamada, PKK’nin insani olmayan bu tutumunu sürdürmeye devam ettiği ve son olarak vakfın Şengal ofisi sorumlusunu yardım dağıttığı sırada alıkonulduğu bildirildi.

Açıklamada, PKK’nin söz konusu eylemi sert bir şekilde kınanırken, PKK’nin vakfın ve diğer uluslararası yardım kuruluşlarının çalışmalarına karşı şiddet tavrı sergilediği ve vakıf gönüllülerinin yaşamının tehlikede olduğu vurgulanarak, Barzani Yardım Vakfı’nın sivil halka yönelik yardımlarını durdurmak zorunda kaldığının altı çizildi.

PKK’nin tutumundan dolayı yardım çalışmalarının mümkün olmadığının kaydedildiği açıklamada, Irak Hükümeti, Birleşmiş Milletler (BM), Uluslararası Koalisyon ve uluslararası insani yardım kuruluşlarından Şengal bölgesini silahlı grupların inisiyatifine terk etmemeleri çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Şengal halkının insani yardım ve yaşam şartlarının iyileştirilmesine çok ihtiyaç duyduğu vurgulandı.