Gergerlioğlu: Kürt teyzeler derdini Türkçe anlatamadığı için zor durumda

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu “Hastayı dinlemezsen teşhis yarım kalır. Kürt teyzeler, amcalar, derdini TÜrkçe anlatamayanlar zor durumda” dedi.

Gergerlioğlu: Kürt teyzeler derdini Türkçe anlatamadığı için zor durumda

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde  sağlık alanine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kocaeli’nde sağlık sektöründe bir çöküşün yaşandığını belirten Gergerlioğlu, “Kocaeli Devlet Hastanesi 3'te 2 oranında hizmet düşürülmüş. Benim de görev yaptığım İzmit Seka Hastanesi 3'te 2 oranında hizmeti azaltılmış. Çalıştığım B blok kapatılıyor. Madem depreme dayanıklı değildi, bizi neden yıllarca çalıştırdınız?” diye sordu.

Hekimlerin Türkiye’yi terkettiğini belirten Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Hekimler niye gidiyor diye neden soruyoruz? Çünkü büyük bir usulsüzlük var. Hekimler kaçıyor”  dedi.

“Hekim olarak görevime dönemiyorum”

Gergerlioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben bir hekim olarak, Kürt meselesinde barış istedim. Bir doktor yaşamı ister, bir doktor insan haklarını ister bundan dolayı mesleğimden ihraç edildim. Halen daha iade edilmiyorum. AYM beni iade etti, vekil olarak mesleğe döndüm. Hekim olarak görevime dönemiyorum. Şu saçmalığa bakar mısınız? Sayın Bakan ne yapıyor biliyor musunuz? Bölge İdare Mahkemesi'ne savunma gönderiyor. Benim gibi binlerce arkadaşımız var. Barış Bildirgesi'ne imza atmış, ihraç. Bank Asya'da hesabın var, ihraç. On binlerce insanı zulmen ihraç ettiler. Geri döndürmek istemiyorlar.”

"Kürt teyzeler, amcalar zor durumda"

Kürtçe tercüman olmadığı için hastanelerde sıkıntılar yaşandığını dile getiren DEM Parti Milletvekili,  “Ben bir Türk hekim olarak Kürt köylerinde görev yaptım. Kürt teyzeleri anlamakta zorlandım. Çünkü Kürtçe konuşuyorlardı. Biz parti olarak önerge verdik; hastanelere Kürtçe tercüman verin, reddedildi komisyonda. Hastalığın teşhisinin yarısını hastayı anlamaktır, dinlemektir. Hastayı dinlemezsen teşhis yarım kalır. Kürt teyzeler, amcalar, derdini Türkçe anlatamayanlar zor durumda. Bir Türk hekim olarak şundan çok rahatsızım; AKP'nin Kürt vekillerine soruyorum, bunlar hiç kanınıza dokunmuyor mu? Biriniz de çıkıp, 'liderim böyle şey olur mu' diye neden demiyorsunuz” dedi.

Vartinis Davası

Gergelioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şunu söylemek istiyorum, geçen hafta hakikate hançer saplayan üç olay oldu; Vartinis Davası 30 yıl sonra zaman aşımına uğradı. İkincisi, Yunus Emre Göçer motokurye... İntihar dendi, ardından görüntüler ortaya çıkınca neler ortaya çıktı? Merhum Hasan Bitmez, Gazze'nin hakkını savunurken vefat etti. Ben Vartinis ile ilgili şu fotoğrafı size sunuyorum, bakın 30 yıl geçti. Ben mağduru buldum. Aysel Öğüt, konuştum kendisiyle. Diyor ki; 'Yüzbaşı Bülent dedi ki, bu köyden intikamımı alacağım. Gece gelip en az 20 ölü alırım buradan ve gece geldi. Ben kuzenimde yatıyordum. Bir anda silah sesleri ile uyandık. Annem ve babamın olduğu ev yanıyordu. Beni tutmayın askerler, kardeşlerimi kurtarayım dedim. Beni tuttular' diyor. 'Yüzbaşı Bülent'in 30 yıldır yargılanmasını bekliyorum' diyor. Şurada gördüğünüz çocuklar, hangi suçtan dolayı öldürüldü? Güya hukuk devleti deniliyor ya ne hukuk devleti, devlet bile kalmamış.”