Gergerlioğlu'ndan Bozdağ'a işkence tepkisi: Hadi oradan, Silivri'de ölen Yılmaz için doğru konuş

Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarına ilişkin, “Cezaevlerine yönelik iddiaların tamamına yakını abartma, çarpıtma ve kurgu. Altını çizerek söylüyorum, Türkiye cezaevlerinde işkence, kötü muamele yoktur” dedi.

Gergerlioğlu'ndan Bozdağ'a işkence tepkisi: Hadi oradan, Silivri'de ölen Yılmaz için doğru konuş

Bakan Bekir Bozdağ, Ankara Hakimevi'nde Adalet Bakanlığı personeliyle bir araya geldiği iftar programında konuştu.

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse yönelik saldırıyı kınayan Bakan Bozdağ, "7 infaz koruma memurumuz yaralandı, hastanede ziyaretlerinde bulunduk, hepsinin sıhhati yerinde. Hayati tehlikeleri yok" dedi.

Cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarına da cevap veren Bozdağ şöyle devam etti:

“Altını çizerek söylüyorum, Türkiye cezaevlerinde işkence, kötü muamele yoktur. İşkence ve kötü muameleye sıfır toleransla yaklaşılmaktadır. Bu konuda gelen hiçbir iddia açıkta bırakılmamıştır. Her iddia incelenmiş, değerlendirilmiş ve bunlarla ilgili tahkikatlar yapılmıştır. Hem idari yönden hem de adli yönden ihtiyaç varsa tahkikatın yapılmasına hiçbir engel çıkarılmamıştır. Hepsi sonuna kadar yapılmıştır. Bundan sonra da yapılmaktadır. Ulusal denetim, ülke içinde, ülke dışı denetimlere bizim cezaevlerimiz sonuna kadar açıktır.”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Bozdağ’a cevap verdi. Bakan Bozdağ'ın sözlerini alıntılayan Gergerlioğlu "Hadi ordan! Soru önergelerimize cevap ver(e)meyen, ha bire yalan açıklamalar yapan, CPT raporlarını engellemeye çalışan, cezaevlerinde son 4 aydır 24 kişinin ihlaller sonucu öldüğü Bakan mı bunu söylüyor? El insaf! Silivri 5'de ölen Ferhan Yılmaz için doğru konuş önce!" ifadelerini kullandı.