Göçükte kalan Kürt madenciye ulaşılamadı

Göçükte kalan Kürt madenciye ulaşılamadı

Şırnak il merkezine bağlı Üçkiraz (Nevava) köyü yakınlarındaki kömür madeninde dün gerçekleşen göçükte mahsur kalan işçiye halen ulaşılamadı.

Özel bir şirkete ait olan kömür madeninde gerçekleşen göçükte mahsur kalan 30 yaşındaki madenci Hasan İnal’ın kurtarılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca görevlendirilen ekibin çalışması sürüyor.

Ruhsatsız olduğu belirtilen madende gerçekleşen göçük sonrası toprak altında kalan madenciye ulaşmaya çalışan özel ekibin çabaları henüz sonuç vermedi.

Yapılan çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendiren AFAD Şırnak İl Müdürü Mustafa Kınay, “Olay yerine geldiğimizde maden faaliyetinin yapıldığı alanın çok dar ve derin bir alanda olduğunu gördük. Bir işçinin mahsur kaldığının bilgisini almamızla arama çalışmalarına başlattık. Ardından başkanlığımızla görüşerek buraya teknik alanda ekiplerin buraya gelmesi talebinde bulunduk. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından gönderilen 11 kişilik bir ekip dün geceden beri burada çalışıyor. Sabah saatlerinde yine maden faciasının yaşandığı kuyuya indiler. Onların verdiği bilgiler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temennimiz o dur ki bir an önce vatandaşımıza ulaşıp olduğu yerden çıkarmaktır. Sadece maden alanın zorluklarından kaynaklanan arama çalışmaları devam ediyor. Ortalama 70-75 metre derinliğinde olduğu düşünülüyor. Yine sadece bir insanın 1 metre genişliğe sahip bir kuyudan söz ediyoruz. Dolayısıyla içine girilmesi çok zor. İndikten sonra aşağıdaki çalışma alanı çok dar” dedi.