Gözaltına alınıp Mehter Marşı dinletiği Kürt gençlerle ilgili yeni gelişme!

Kadıköy'de gözaltına alınan ve Mehter Marşı dinletilen Kürt gençler Kadir Gülşen, Barış Gülşen, Seyithan Gülşen, İdris Akpınar, Cahit Kurt'un tutukluluğa sevk edildiği bildirildi.

Gözaltına alınıp Mehter Marşı dinletiği Kürt gençlerle ilgili yeni gelişme!

İstanbul’da Kadıköy ilçesinin Moda sahilinde Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken Kadir Gülşen, Barış Gülşen, Seyithan Gülşen, İdris Akpınar, Cahit Kurt adlı gençler ile polis arasında gerginlik çıktığı bildirildi.

Gerginlik üzerine polis havaya ateş açarak gençleri gözaltına aldı.  

Daha sonra Twitter üzerinden gözaltına alınan ve ters kelepçeli bir şekilde yüz üstü yatırılmış gençlerin görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde polis arabasından da Mehter Marşı’nın çaldığı görüldü.

Gençlerin emniyetteki işlemlerinin tamamlandığı ve Anadolu Adliyesi'ne sevk edildikleri kaydedildi.

Gözaltına alınan Kürt gençlerle ilgili Rûdaw muhabiri Ömer Sönmez'e bilgi veren Özgürlük için Hukukçular Derneği’nden (ÖHD) avukatı Esra Bilen “Savcılık ifadelerine geçeceğiz, ifadelerden sonra yazılı bir açıklamada yapacağız" dedi.

Gözaltında olan 5 kişi tutukluluğa sevk edildi

Kadir Gülşen, Barış Gülşen, Seyithan Gülşen, İdris Akpınar, Cahit Kurt adlı gençlerin tutukluluğa sevk edildiği bildirildi.

Avukat Bilen, gençlerin “Görevi yaptırmamak üzere direnme, polise mukavemet etmek” suçundan tutukluluğa sevk edildiklerini belirtti.

İnşaat işçileri oldukları öğrenildi

Dev Yapı-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Demir, gençlerin inşaat işçileri olduklarını belirtti:

“Halay çekmek suç değildir! Pazar günü herkes gibi sahilde bir araya gelen inşaat işçileri polis şiddetine maruz kaldı.

Şu an Kartal adliye sarayı'nda davaları devam ediyor. Aralarında üyemizin de olduğu tüm inşaat işçileri derhal serbest bırakın.”