Iraklı Şii lider: 'Hz. Ali'yi Mossad öldürdü'

Irak'taki İran destekli Şii milis grubu Ashab-ül Ehlül Hak'ın lideri Kays el-Hazali, Hz. Ali'nin Mossad tarafından öldürüldüğünü illeri sürdü.

Iraklı Şii lider: 'Hz. Ali'yi Mossad öldürdü'
Hz. Ali'nin Mossad tarafından öldürüldüğünü iddia eden Hazali'nin 1300 yıl önce gerçekleşen suikasttan İsrail istihbarat servisini sorumlu tuttuğu görüntüler sosyal medyada çok kez paylaşıldı.
 
Hazali, Ali'nin oğulları Hasan ve Hüseyin'in de Yahudiler tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.
 
Hazali tartışmalı videosunda, "Yahudiler! Yahudiler! Yahudiler! Ali'nin oğlu Hasan'ı öldürdüler ve bunu bir kadın kullanarak yaptılar. Emeviler, Yahudilerin işbirlikçisiydi. Sonra da İmam Hüseyin'i öldürdüler. Planlayanlar aynıydı ama farklı kişileri kullandılar" ifadelerini kullandı.
 
Hazeli, "Yahudi istihbarat ajansının çalışma yöntemi neydi? Onlar hakkında ne biliyoruz? Kaynaklarını nasıl elde ediyorlar? Para ya da kadın kullanarak. Bu vakada, bir kadın kullandılar. Şüphe yok ki, o kadın Mossad için çalışıyordu ve İmam Ali'nin katilini o tuttu" dedi.
 
Birçok kullanıcı Hazali'nin ne söylediği konusunda bir fikri olmadığı yorumu yaptı. 
 
Bir kullanıcı görüntüleri görmese Şii liderin bu sözleri söylediğine inanamayacağını belirtirken, bir başka kullanıcıysa "Irak'ta herhangi birinin böyle bir insanı dinlemesi nasıl mümkün olabilir?" yorumunda bulundu.
 
Ancak Hz. Ali'nin ölümüyle ilgili sözleri Hazali'nin ilk tartışmalı açıklaması değil.
 
Şii lider geçen ay yaptığı açıklamada da eski Irak lideri Saddam Hüseyin'in aslen Hindistanlı olduğunu ve bunun DNA testleriyle kanıtlandığını söylemişti.
 
İslam peygamberi Hz. Muhammed'in damadı olan Hz. Ali, 661 yılında bugünkü Irak'ın Küfe kentinde bir camide İbni Mülcem isimli bir kişi tarafından başına aldığı kılıç darbesiyle hayatını kaybetmişti.
 
Suikastı takip eden yıllarda Ali'nin oğulları Hasan ve Hüseyin'in de öldürülmesi İslam inanışında bölünmeye yol açmış Şii ve Sünni inanışları ortaya çıkmıştı. 
 

 

Independent Türkçe