Fırat'ın Doğusu'ndaki Arap aşiretlerinden İran'a ziyaret

Fırat’ın doğusundaki Arap aşiret liderlerinden oluşan bir heyet, İran’ın başkenti Tahran’ı ziyaret etti.

Fırat'ın Doğusu'ndaki Arap aşiretlerinden İran'a ziyaret

Fırat’ın doğusundaki Arap aşiret liderlerinden oluşan bir heyet, İran’ın başkenti Tahran’ı ziyaret etti.

Arap aşiret liderlerini İran lideri Ali Hamaney'in Dış Politika Danışmanı Ali Ekber Velayeti karşıladı.

Suriye’nin Tahran Büyükelçisi Adnan Mahmud’un da yer aldığı görüşmede, Suriyeli aşiret liderleri, “Suriye halkı ve bölge ülkelerine yönelik desteğinden” dolayı İran’a teşekkür ederek, Suriye ve bölgesel meselelerle ilgili görüşlerini paylaştı.

Ali Ekber Velayeti, İran'ın Suriye'de bir tampon bölge oluşturulmasına ve Suriye'deki herhangi bir yabancı müdahaleye karşı olduğunu söyledi.

Velayeti, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye’deki petrol bölgelerinde asker bulunduracaklarına yönelik açıklamalarına ilişkin “ABD Başkanı’nın açıkça Suriye'de petrol için bulunduklarını dile getirmesi, meşru olmayan bir tavır, açık bir hırsızlık ve uluslararası yasaların çiğnenmesi demektir' ifadesini kullandı.

Görüşmede yeni Suriye Anayasası’na da değinen Velayeti, Suriye’deki herhangi bir değişikliğin Suriye halkının istediği doğrultusunda olması gerektiğini savunarak, yabancı devletlerin buna müdahalesinin olmaması gerektiğini söyledi.

Velayeti, ayrıca İran'ın bölgede her türlü yabancı müdahaleye karşı olduğunu belirterek, “Kaderimiz, bölgede bir ülkenin saldırıya uğraması durumunda sessiz kalmamamız ve birlikte hareket ederek, zalime karşı direnmemiz gerektiğini zorunlu kılmıştır” şeklinde konuştu.