Türkiye destekli cihatçılar, engelli çocuğun tekerlekli sandalyesini çaldılar

Türkiye destekli cihatçılar, engelli çocuğun tekerlekli sandalyesini çaldılar

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırıları ile zorunlu göçe tabi tuttuğu 300 bini aşkın sivil, bölgenin diğer kentlerine geçmek zorunda kaldı. Hesekê kentine gelen göçmenler de okul binalarına ve Hesekê’de kurulan Waşokanî Kampına yerleşti. Özerk Yönetim tarafından kurulan Waşokanî Kampı’nda kalan 5 bin 700’den fazla göçmen, zorlu koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Göçmenler yerleştikleri kampta hava koşullarının yarattığı zorlukların yanı sıra yaşadıkları travmaları atlatmaya çalışıyor. Uluslararası insani yardım örgütlerinin hiçbir destekte bulunmadığı göçmenlerin tüm ihtiyaçları Özerk Yönetim tarafından karşılanıyor. Kış mevsimine girilmesiyle birlikleri çocuklar yiyecek, barınma ve ısınma ihtiyaçlarının yetersizliğinden kaynaklı sürekli hasta düşüyorlar.

Türkiye'nin saldırıları nedeniyle Serêkaniyê’nin Lîylan Köyü’nden göç etmek zorunda kalan Emîra Ali Hemed, kendilerine “Suriye Milli Ordusu (SMO)” adı veren çete gruplarının altın ve telefon v.b dahil mal ve mülklerini talan ettiklerini belirterek, Türk devletinin işlediği suçlardan yargılanması için uluslararası kamuoyuna soruşturma çağrısında bulundu.

Felçli oğlunun tekerlekli sandalyesini bile çaldılar

Emîra, Türk devletinin çocuk ve kadın ayırt etmeksizin sivillere dönük vahşi uygulamalarda bulunduğuna işaret ederek, “Evimizi işgal eden çeteler Heyva Sor a Kurd tarafından oğluma verilen tekerlekli sandalyeyi de çaldı” dedi. Ne olursa olsun evlerini ve topraklarını Türk devleti ve çetelerine bırakmayacaklarını belirten Emîra Ali Hemed, işgalcilerin bölgeden çıkartılması için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Eli ve ayağı tutmayan felç oğlu Mihemed’in (10) ilaç ve tedavi masraflarını karşılayamadığını söyleyen Emîra Ali, uluslararası kurum ve kuruluşlara yardım çağrısı yaptı.