Güney Kore Büyükelçisi: Kürdistan Bölgesi bizim gerçek dostumuzdur

Güney Kore'nin Irak Büyükelçisi Choi Sung-soo, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin gerçek dost haline gelecek kadar geliştiğini söyledi.

Güney Kore Büyükelçisi: Kürdistan Bölgesi bizim gerçek dostumuzdur

Erbil’de gerçekleştirilen Kürdistan-Güney Kore Dostluk Töreni'nin 20. Yıldönümü törenine katılan Choi Sung-soo, burada açıklamalarda bulundu.

Güney Kore'nin Irak Büyükelçisi, “Atılan temelin sağlam olması, kültürümüzün ve tarihimizin Kürdistan Bölgesi ile benzerliği, kendimizi gerçek dost olarak adlandırmamıza yol açtı.” dedi.

Choi Sung-soo, Güney Kore'nin, 2004 yılından bu yana, Güney Kore'nin ilk askeri ekibi “Zeytini” geliştirip kurarak ve Erbil'de bir KOICA ofisi ve konsolosluğu açarak Kürdistan Bölgesi'ne olan tam bağlılığını gösterdiğini dile getirdi.

Güney Kore'nin Irak Büyükelçisi, “Halklarımız ve hükümetler arasındaki işbirliği önemli ölçüde arttı, bu ortaklık kültürel alışverişe dönüştü, her iki taraftaki insanlar birbirleriyle iletişim kuruyor ve iş yapıyor.” diye konuştu.

“Güney Kore ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişki, karşılıklı saygı ve müreffeh bir geleceğe dair ortak vizyonla tanımlanıyor.” diyen Choi Sung-soo, “Kürdistan Bölgesi halkının yeteneklerini geliştirmek için bilgi ve uzmanlığımızı paylaşmaya kendimizi adayacağız.” ifadesini kullandı./K24