Hakkari'de çatışma: 3 PKK'li hayatını kaybetti

Hakkari’de askerlerle PKK’liler arasında yaşanan çatışmada 3 örgüt üyesinin hayatını kaybettiği belirtildi. Konuya ilişkin PKK’den herhangi bir açıklama yapılmadı.

Hakkari'de çatışma: 3 PKK'li hayatını kaybetti

Türkiye İçişleri Bakanlığı, Hakkari kırsalında “Eren-14” adıyla operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hakkari merkez ilçe Kavaklı (Marinus) köyü kırsalında SİHA ve Hava Kuvvetleri desteğiyle gerçekleştirilen operasyon esnasında 3 PKK’linin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, bölgede operasyonlara devam edildiği kaydedildi.

Ancak konuya ilişkin PKK kaynaklarından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

HPG’den Metina ve Zap’taki çatışmalara ilişkin açıklama

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HPG, Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina ve Zap bölgelerinde yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

8 Eylül günü Metina’da gerçekleştirilen saldırıda 1 askerin hayatını kaybettiği, 1 kepçe aracının da imha edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, aynı gün Zap bölgesinde gerçekleştirilen sabotaj eyleminde 2 askerin daha yaşamını yitirdiği belirtildi.

HPG ayrıca, 8 ve 9 Eylül günlerinde Avaşin bölgesinde bulunan Werxelê’nin 18 kez bombalandığını bidlirdi. HPG bu bombardımanlarda “zehirli gaz” kullanıldığını savundu.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ise bugün yaptığı açıklamada, “Pençe Şimşek” ve “Pençe Yıldırım” operasyonlarının sürdüğü Metina, Zap ve Avaşin bölgelerinde yaşanan çatışmalarda 3 PKK’linin hayatını kaybettiğini belirtti.