Hamas: Saldırılar durmadan esir takası olmayacak

Hamas, İsrail saldırıları sona ermeden mahkumların değişimi konusunda herhangi bir müzakereye girmeyeceğini açıkladı.

Hamas: Saldırılar durmadan esir takası olmayacak

İsrail'in 3 rehineyi yanlışlıkla öldürdüğünün ortaya çıkmasının ardından üzerindeki baskı artan Netanyahu Hamas ile müzakerelere yeşil ışık yaktı.

'Pazarlık kozları Hamas'ın elinde'

İsrail basını müzakerelerin yeniden başladığını duyurdu.

 Ülke basınına konuşan bir güvenlik kaynağı 'Pazarlık kozları Hamas'ın elinde' dedi ve sürecin uzun olabileceğini belirtti.

İsrail'in girişiminin ardından Hamas'tan ilk açıklama geldi.

Hamas, İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları tamamen durmadığı sürece esir takası konusunda herhangi bir müzakere sürecine girmeyeceklerini bildirdi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Hamas, halkımıza karşı saldırılar tamamen durmadığı sürece esir takası konusunda herhangi bir müzakere sürecini açmayacağı yönündeki tutumunu teyit ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Hamas'ın söz konusu tutumunu tüm arabuluculara ilettiği aktarıldı.

İsrail-Hamas arasında müzakere

İsrail devlet televizyonu KAN, Tel Aviv yönetiminin, Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin serbest bırakılması için yeni bir öneri üzerinde çalıştığını işaret etmişti.

Bu açıklama, Katarlı ve İsrailli yetkililerin hafta sonu Gazze'de tutulanların serbest bırakılmasına yönelik müzakerelerin yeniden başlatılması olanaklarını araştırmak üzere bir araya gelmesinin ardından geldi.

İsrail savaş kabinesi şeritteki çatışmaları durdurma niyetinde olmadığını açıkça belirttiği için anlaşma şansı zayıf görünüyor.

Fransa Dışişleri Bakanı İsrail’de

Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, "acil ve kalıcı" bir ateşkes için baskı yapmak üzere İsrail'e geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ateşkesin tüm esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'ye yardım ulaştırılması amacıyla kalıcı bir ateşkese yol açması gerektiği belirtildi.

Colonna, Filistinli mevkidaşı Riyad el Maliki ile görüşmesinin planlandığı işgal altındaki Batı Şeria'ya geçmeden önce İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile Tel Aviv'de buluşacak.