AA: MİT'in Deyrezor'daki operasyonunda DSG komutanı hayatını kaybetti

AA Suriye’nin Deyrezor kentinde DSG’nin üst düzey komutanı “Roni Welat” kod adlı Şervan Hesen’in MİT operasyonunda hayatını kaybettiğini duyurdu.

AA: MİT'in Deyrezor'daki operasyonunda DSG komutanı hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı’nın haberine göre MİT, Suriye’nin batısındaki Deyrezor şehrinde faaliyet yürüten “Roni Welat” kod adlı Şervan Hesen'in yerinin tespit edilmesi üzerine operasyon düzenledi.

Habere göre Şervan Hesen 5 Aralık 2023'te, Türkiye'ye yaklaşık 230 kilometre mesafedeki Deyrezor'da düzenlenen nokta operasyonunda öldürüldü. Ancak operasyonun ne şekilde gerçekleştirildiği ayrıntısına yer verilmedi.

Şervan Hesen’in 2011-2012 ve 2013 yılları arasında PKK saflarında yer aldığı 2013'ten sonra da Suriye'de faaliyet göstermeye başladığı belirtildi.

DSG komutanlarının hayatını kaybettiğini duyurmuştu

Rojava Özerk Yönetimi'nin askeri yapılanması Demokratik Suriye Güçleri (DSG) 6 Aralık’ta yaptığı açıklamada Deyrezor’un doğusunda üst düzey komutanlarından olan “Roni Welat” kod adlı Şervan Hesen’in yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Açıklamada “Roni Welat” kod adlı Şervan Hesen’in “Askeri Meclis üyesi ve Deyrezor Askeri Meclisi Komutanlığı üyesi bir komutan” olduğu belirtildi.

DSG’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, “Roni Welat, Deyrezor’un doğusunda gerçekleştirilen korkak terör saldırısı sonucu, 5 Aralık’ta görevini yerine getirirken şehit oldu” ifadeleri kullanıldı.

Ancak saldırının şekline ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Hesen’in Minbiç, Rakka, Deyrezor ve Tabqa’da görev aldığı, Rojava’daki “Öz Savunma Kuvvetleri'nin oluşumuna katılanların eğitimi ve örgütlenmesini denetleyen ilk komutanlardan biri” olduğu belirtildi.

Hesen’in Rojava'nın  Kamışlo kentinde 1979 yılında dünyaya geldiği ve Deyrezor'da aktif rol oynadığı bilgisi paylaşıldı.