Haşdi Şabi’den tepki çeken karar: Kerkük’te arsa dağıtılıyor

Haşdi Şabi Başkanı Falih Feyyaz’ın Kerkük ziyaretinde, Haşdi Şabi mensuplarının yakınlarına arsa dağıtılması sözü vermesi, Kürt vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Haşdi Şabi’den tepki çeken karar: Kerkük’te arsa dağıtılıyor

eçtiğimiz günlerde Kerkük’e ziyarette bulunan milis grubu Haşdi Şabi lideri Feyyaz, ölen milislerin yakınlarına arsa dağıtılması ve yeni bir yerleşim birimi oluşturulması sözü verdi.

Karar Kürtlerin ve şehit Peşmerge yakınlarının tepkisine yol açtı. Şehit yakınları, Peşmerge’nin Kerkük’ü DAİŞ’e karşı savunduğunu ve bu uğurda şehitler verildiğini, bu yüzden kendilerinin de yapılacak yardımlardan yararlandırılması gerektiğini ifade ediyor.

K24’e konuşan bir Kerküklü Kürt vatandaş, “16 Ekim’den sonra bileşenler arasında ayrımcılık yapılmaya başlandı. Kürtler her şeyden mahrum ediliyor. Peşmerge ve şehit yakınları, bu kentte dağıtılacak arsa ve evlere layıktır. Çünkü DAİŞ’le savaşta onlar mevzideydi ve onlar Kerkük’ü savundu” dedi.

Bir başka Kerkük sakini ise, “Hiçbir güç Peşmerge kadar Kerkük için bedel ödemedi. Bu yüzden ev ve arsa dağıtımında öncelik Peşmergelere ve şehit Peşmerge yakınlarına verilmeli. Şu an Kerkük’te hiçbir hakkı olmayan Iraklı bir güce arsa veriliyor” diye konuştu.

Haşdi Şabi bir süre önce Kerkük ve Şengal’de yeni yerleşim birimlerinin inşa edileceğini ve buralara milisler ile taraftarlarının yerleştirileceğini açıklamıştı.

DAİŞ ve diğer terör gruplarıyla mücadelede Peşmerge, Asayiş ve Kürt güçleri Kerkük’ün bütün bileşenlerini korudu. Bu uğurda binlerce şehit ve yaralı verilirken, Irak hükümeti tarafından farklı bahanelerle haklarından mahrum bırakıldılar.

/ K24