HDP Eş Başkanlarından 'Kaftancıoğlu' kararına tepki

HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Yargıtay’ın CHP’li Kaftancıoğlu hakkındaki kararının “topluma ve siyasal muhalefete verilen bir gözdağı” olduğunu ifade ederek, “iktidara karşı ortak mücadele” çağrısı yaptı.

HDP Eş Başkanlarından 'Kaftancıoğlu' kararına tepki

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik yargı kararı hakkında yazılı açıklama yaptı.

Kararın Kaftancıoğlu’nun şahsında topluma ve siyasal muhalefete verilen bir “gözdağı” olduğunu ifadede eden HDP Eş Başkanları, “Gezi Davasında verilen ‘intikam’ cezalarından sonra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza Türkiye’nin yaşadığı ağır adaletsizliğin ne ilk örneğidir ve maalesef ne de son örneği olacaktır. Bu karar Kaftancıoğlu şahsında bütün topluma ve siyasal muhalefete verilmiş bir gözdağı, iktidarın sopası haline dönüşen yargı eliyle işlenmiş bir hukuk cinayeti ve açık bir siyasi operasyondur” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Başkanları, açıklamada ayrıca şunları belirtti:

“Yaşanan son gelişmeler, iktidarın ülkeyi nefessiz ve sessiz bırakana kadar durmayacağını ve seçimler yaklaştıkça saldırılarını artırarak sürdüreceğini göstermektedir.

Bu durumdan rahatsızlık duyan bütün güçlerin ve demokratik çevrelerin, yıllardır çağrısını yaptığımız ‘ortak mücadele ve güç birliği’ dışında bir seçeneği kalmamıştır. Savaş, kutuplaştırma, ayrıştırma ve düşmanlaştırma siyasetinin ülkeyi herkes için yaşanmaz bir hale getirdiği gerçeğinden artık hiç kimse kaçamaz, kaçmamalıdır.

Biz Halkların Demokratik Partisi olarak bütün bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız. Bu durumu değiştirmek için hem ortak mücadeleyi örmeye hem de demokrasinin ve adaletin inşası için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı.

4 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak da getirildi.