HDP heyeti Süleymaniye'de KYB ve Goran yetkilileriyle görüştü

HDP heyetinin Kürdistan Bölgesi ziyareti kapsamında bugün Süleymaniye’de Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran Hareketi (Değişim Hareketi) yetkilileriyle bir araya geldi.

HDP heyeti Süleymaniye'de KYB ve Goran yetkilileriyle görüştü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Mahmut Toğrul’un da yer aldığı heyet, Süleymaniye’ye gitti.

HDP heyeti sabah saatlerinde Goran Genel Sekreteri Omeri Seyid Ali bir araya geldi. Toplantıda, Irak’ta yapılacak parlamento seçimlerinin yanı sıra bölgedeki siyasi durumun konuşulduğu belirtildi.

Görüşmenin ardından HDP heyeti Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı ve Kürdistani İttifak lideri Kubad Talabani ile bir araya geldi.

Temasların ardından basına açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Bugün Süleymaniye’de temaslarımıza başladık. İlk olarak Goran Hareketi ile bir görüşmemiz oldu. Ziyaretimiz uzun sürmeyecek iki günlük buradayız. Kürt halkının birliği, Kürtlerin birbirlerine olan desteğini pekiştirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. İyi görüşmeler gerçekleştirdik  misafirperverliklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Goran Hareketi ile KYB arasındaki ittifaktan dolayı da oldukça memnunuz, kendilerine başarılar diler yolları açık olsun diyoruz” dedi.

Öte yandan HDP’den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Mahmut Toğrul, Kürdistan Bölgesi'nde Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani ve Goran Hareket Lideri Ömer Seyid Ali'yi ziyaret etti. Heyetimiz daha sonra Mam Celal'in kabrini ziyaret ederek hatıra defterini imzaladı.”