HDP milletvekili Altan Tan'dan Şeyh Sait Pankartı açıklaması

HDP milletvekili Altan Tan, AKP'nin Şeyh Sait pankartını eleştirdi ve "Şeyh Said ve arkadaşlarının Diyarbakır'ın göbeğinde Dağkapı Meydanı'ndaki mezarları 92 yıldır ailelerine teslim edilmedi. Başlarında bir Fatiha okunamıyor" dedi.

HDP milletvekili Altan Tan'dan Şeyh Sait Pankartı açıklaması

AKP'nin Şeyh Sait pankartlarını gelen tepkiler üzerine toplatması sonrası bir açıklamada HDP'nin Kürt vekili Altan Tan'dan geldi.

HDP'nin Diyarbakır Milletvekili Tan, Şeyh Sait'e sahip çıkarak, söz konusu pankarta ilişkin Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

​"AK Parti Diyarbakır caddelerine 'Her Evet Şeyh Said ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır' pankartı astı. Şeyh Said ve arkadaşlarının Diyarbakır'ın göbeğinde Dağkapı Meydanı'ndaki mezarları 92 yıldır ailelerine teslim edilmedi. Başlarında bir Fatiha okunamıyor.

​Şeyh Said'in mahkeme tutanakları 4 yıldır arşivden tasnif edildi. Latin harflerine çevrildi. 7 sefer müracaat ettim, Meclis Başkanı yayınlamıyor. Şeyh Said'e 'İngiliz ajanı' diyen alçaklar İngilizlerle anlaşarak İmparatorluğu paramparça eden ittihatçı artıklarıdır. Açıklayın tüm mahkeme belgelerini, bitsin bu soytarılık."

Türkiye ​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 1 Nisan'daki Diyarbakır ziyareti sebebiyle hazırlanan ve üzerinde 'Her Evet Şeyh Said ve Arkadaşlarına Bir Fatiha'dır' ibaresi bulunan pankart, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın verdiği soru önergesi ve sosyal medyadaki tepkiler üzerine kaldırılmıştı.