HDP'de ittifak tartışması: 'Keşke AKP ile ortak zeminde buluşulabilse'

HDP'de ittifak tartışmalarını ele alan Yeni Yaşam yazarı, Keşke yeni bir çözüm süreci başlasa, keşke ülkenin sorunlarının çözümünde HDP ve AKP ortak bir zeminde buluşabilse, keşke HDP’nin sol ile ittifakı en geniş çerçevede gerçekleşebilse. Eğer savaş duracaksa, ölümler son bulacaksa, özgürlüklerin önü açılacaksa neden bundan kaçınılmalı? değerlendirmesinde bulundu.

HDP'de ittifak tartışması: 'Keşke AKP ile ortak zeminde buluşulabilse'

Kongre sürecinin devam ettiği HDP'de ittifak tartışmalarını ele alan Yeni Yaşam yazarı, 'şartlara' uyum sağlaması halinde 'iktidar partisine de açık olabilmeli' değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Yaşam'da Herdem Fırat imzasıyla yayınlanan yazıda ''Yerel seçimde ne yapmalı'' sorusuna verilen  yanıt ''(HDP) yapacağı tüm ittifakları şartlarını ortaya koyarak yapar. Bu şartlara iktidar partisi uyuyorsa ona da açık olabilmeli'' oldu.

Önümüzdeki seçimlerde dağınık hareket edilmemesi ve toplum mühendisliği yöntemlerinin bırakılması gerektiğini kaydeden yazar, HDP'nin Millet İttifakı ve AKP'yle masaya oturmamasını savunanlara şu sözlerle seslendi: ''Bu tartışmaların -ülkenin devasa sorunları düşünüldüğünde- siyaseten ne kadar sığ oldukları görülüyor. Keşke yeni bir çözüm süreci başlasa, keşke ülkenin sorunlarının çözümünde HDP ve AKP ortak bir zeminde buluşabilse, keşke HDP’nin sol ile ittifakı en geniş çerçevede gerçekleşebilse.'' 

Sorunların çözümü için partiler arasında diyalog kanalının açık tutulmasının tavsiye edildiği yazıda, ''Ancak ilke ve mücadelede kendilerine güvenmeyenler görüşmeden uzak durur, karşıtlık siyaseti yaparlar'' denildi.

HDP'nin yerel seçimde iktidar ile ittifak yapma olasılığı var mı?

''Yeni bir ittifak'' ihtimali olarak yorumlanan yazının ardından HDP'li isimlerle konuşan T24 yazarı Murat Sabuncu, kaynaklarının "Şimdiden ittifak konuşmak için erken. Ancak şurası kesin bir ittifak olacaksa da şeffaf ve ilkelerin ortaya konduğu/yazılı bir ittifak olacak'' dediğini aktardı. Sabuncu, fikrini almak için aradığı partiye yakın isimlerin tamamının yazıyı okumuş olduğuna da dikkat çekti.