Kur'an-ı Kerim yakan Salwan Momika’ya sokak ortasında dayak

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kur'an yakan Iraklı Selvan Momika, bir Müslüman tarafından darp edildiği anlar sosyal medyada yayınlandı.

Kur'an-ı Kerim yakan Salwan Momika’ya sokak ortasında dayak

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, boks eldivenli bir genç tarafından tekme ve yumruklarla saldırıya uğrayan Momika'nın kendisini bir kafenin reklam tabelası ile korumaya çalıştığı görülüyor.

Öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları görüntülerin Momika tarafından kurgulanan bir mizansen olduğu iddiasında bulundu.

28 Haziran'da İsveç'in başkenti Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakarak dünyayı ayağa kaldıran Irak kökenli Selvan Momika, yolda yürürken elinde boks eldiveni olan bir Müslüman genç tarafından darp edildi.

Iraklı haşdi şabi bünyesindeki bir hristiyan silahlı grup üyesi oladuğu iddia edilen Selvan Momika, 28 Haziran'da İsveç'in başkenti Stockholm'de polis koruması altında Kur'anı Kerim yakmış ve eylemi büyük tepki çekmişti.

Selwan Momika kimdir?

Asıl ismi Selwan Sebah Matthew Momika , 23 Haziran 1986’da çoğunluğunu Hristiyanların oluşturduğu Ninova’nın Hemdaniye beldesinde doğdu.

Kendisini “yazar, aydın ve insan hakları aktivisti” olarak tanımlayan Momika, aslen Hristiyan olsa da 2019’dan beri ateist.

Bağdat’ta yaşayan Momika, Süryani Şahinleri Taburu'nun kurucusu. Öte yandan İsveç’te faaliyet yürüten Süryani Demokratik Birlik Partisi’ni kurdu.

Kendini liberal, laik ve dinsiz bir Iraklı olarak tanımlayan Momika, şu anda İsveç Demokrat Partisi’ne üye.

Öte yandan Momika'nın Irak'ta Şii Haşdi Şabi güçleri bünyesinde Hristiyan milislere bağlı İmam Ali Tugayı ve İsa İbn Meryem Tugayı üyesi iken yaptığı konuşmaya ait video ortaya çıktı. Görüntülerde bir grup silahlı kişiye hitap eden Momika, kendisinin "Şii milis grubu Ketaib İmam Ali'ye bağlı İsa bin Meryem adlı grubun sorumlusu" olduğunu ifade ediyor.