HDP'li Gergerlioğlu ve Hüda Kaya hakkında Garê paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK’nın Gare’de başlattığı operasyona ilişkin provokatif paylaşım yapanlar hakkında soruşturma başlattı. Savcılık HDP'li isimlere de soruşturma açıldığını duyurdu

HDP'li Gergerlioğlu ve Hüda Kaya hakkında Garê paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Gare Dağı bölgesinde 10-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiği “Pençe Kartal-2” adlı operasyonda, daha önce PKK tarafından çeşitli tarihlerde ve çeşitli bölgelerde esir alınan 13 asker ve polisin öldürüldüğü açıklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "esir kampını Türkiye bombaladı" şeklinde yapılan paylaşımlar hakkında soruşturma başlattı. 

Açıklamada, "Terör örgütü PKK/KCK tarafından 13 vatandaşımızın şehit edilmesi nedeniyle bir kısım sosyal medya platformlarında ‘esir kampını TR bombaladı’ vb. şeklindeki paylaşımlar ile terör örgütünce daha önce kaçırılan vatandaşlarımızın görüntülerinin yayınlandığının tespiti üzerine, görüntü yayınlayanlar ile paylaşımları yapanlar hakkında soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Hüda Kaya ve Gergerlioğlu Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Başsavcılık daha sonra HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. 

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, sosyal medya hesabından Gare'deki operasyona ilişkin yaptığı paylaşımda şöyle demişti:
"Hakikatler bu kadar mı çarpıtılır? Bu esir askerlerimizin aileleri defalarca bizleri ziyarete geldiler, partilerle görüştüler. Biz #barış dedikçe saldırdılar. Esir kampını TR bombaladı ve öldükleri anlaşılınca durdular. #Savaş tezkerelerine evet diyenler şimdi ağıt yakıyor."

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da “PKK elindeki esir askerlerin yakınları 2,5 sene önce bana başvurmuştu. Sağ salim dönüşleri için yardım istemişlerdi. Bir barış ortamı olsa belki o insanlar hayatta olurdu. Barış, hayat için her şeyi yapardım ama devlet yetkilileri böyle bir şeyi hiç düşünmedi, adım atmadı” demişti.

HDP’li vekilin konu hakkındaki bir diğer paylaşımı şöyleydi: