HDP'li Sancar: PKK ile hiçbir ilişkimiz yok

HDP'li Sancar: PKK ile hiçbir ilişkimiz yok

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin PKK ile ilişkisi olup olmadığına yönelik soruya, “Hiçbir ilişkimiz yok.” cevabını verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a katıldığı bir televizyon programında partisinin PKK ile ilişkisi olup olmadığı soruldu.

“Bu soru baştan çok yanlış bir soru.” diyen Sancar, “Bir ilişki varsayılıyor ve bu ilişkide bir mesafe konması talep ediliyor. Biz de diyoruz ki; hiçbir ilişkimiz yok. Hiçbir ilişkimizin olmadığı bir yerle ‘mesafe koyun’ çağrısı da o kadar temelsiz ki. Mesafe koymak değil, bizim hiçbir ilişkimiz yok, bu kadar net söylüyoruz, olmaz da… Bu soru sorulduğunda insanlara diyoruz ki, bazen çok daha hakikaten bu soruyu samimiyetle sorduğuna inandığım kişilere bu cevabı veriyorum. Eğer samimiyetle sorulmadığına inansam başka cevapla” dedi.

Sancar şu şekilde devam etti: “Şimdi mesafe koyun dediklerinde burada aslında yapılan bir iktidar ve tahakküm operasyonudur. Sizi tenzih ediyorum. Neden? Bizim ilişkimiz yok, diyoruz. Evet. Biz Kürt seçmenin oyunu alıyoruz. Çok büyük oranda oyumuz Kürt halkından geliyor. Biz Kürt sorununun çözümünün en temel mesele olduğunu söylüyoruz. Biz diyoruz ki bu şiddet bitsin, silahlar sussun, demokratik çözüm olsun bu konuda üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız, diyoruz.”