PKK’den elindeki MİT üyeleri için devlete dolaylı mesaj

PKK üst düzey yöneticilerinden Karasu, Türkiye’nin İsrail ile Hamas arasında rehine takasında arabulucu olmak istediğini sancak iki MİT yetkilisini sormadığını söyledi. Karasu, “Elimizde iki tane MİT'çi var, ben 10-15 tane hasta bırakayım sen de onu bırak demiyor” dedi.

PKK’den elindeki MİT üyeleri için devlete dolaylı mesaj

Örgüte yakın Medya Haber kanalına konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Marmara'da 5.1 büyüklüğünde deprem olduğunu hatırlatarak, “Depremin merkez üssünün Gemlik hatta İmralı adası olduğu söyleniyor. Bu durumda tabii avukatları görüşmek istediler ama görüştürülmedi” ifadesini kullandı.

PKK lideri Abdullah Öcalan ile avukatlarının üç yıla yakındır görüşemediğini vurgulayan Karasu, “Bu, Türk devletinin İmralı'ya yaklaşımını gösteriyor. Dünyada böyle bir şey yok” sözleri ile tepki gösterdi.

Karasu, “İmralı’da, İstanbul'da da deprem olacağı söyleniyor. Yeni bir deprem politikası geliştirmesi gerekiyor. Halkın belediyeleri, hükümeti denetlemesi gerekiyor. AFAD ne kadar hazır? Bir deprem olduğu zaman ne yapabilir? Halkın takip etmesi, hesap sorması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail-Filistin meselesinin “dincilik” ve “milliyetçilik” ile çözülemeyeceğini belirten Karasu, bunun binlerce yıllık bir Yahudilerin sorunu olduğunu, dünyanın her tarafına dağıldıktan sonra ötekileştirildiklerini anlattı.

Filistin halkının İsrail'in haksız uygulamalarına karşı direndiğini ifade eden Karasu, “Ama İsrail'in haksız uygulamalarına dayanarak da daha farklı, böyle dinci, böyle Hamas gibi Filistin halkının mücadelesini çarpıtan ya da açıkça sivilleri öldürenler olmamalı” dedi.

Karasu, Türkiye’nin İsrail-Hamas çatışmasında rehinelerin serbest bırakılması konusunda arabulucu olmaya çalıştığını anımsatarak, “Elimizde iki tane MİT'çi var. Bir gün sormuyor ya. Ya ben 10 tane hasta bırakayım, 15 tane hasta bırakayım sen de onu bırak demiyor” şeklinde konuştu.