Sırrı Sakık Meclis’ten menedildi

AK Parti’li Mehmet Ali Çelebi’nin ifadelerine tepki gösteren DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis’teki iki birleşimden menedildi.

Sırrı Sakık Meclis’ten menedildi

Meclis’te Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri devam ederken, görüşmeler esnasında söz alan AK Parti’li Mehmet Ali Çelebi, “Biz Demirtaş’a selam çakıp şehitlerimizin ruhunu sızlatmıyoruz!” ifadelerini kullandı.

Bu sırada DEM Partili vekiller Çelebi’ye tepki gösterdi. DEM Parti Ağrı Milletvekilli Sırrı Sakık da Çelebi’ye tepki gösterdi.  

Sakık’a ceza: İki birleşime katılamayacak

Bunun üzerine Bekir Bozdağ tartışmalar üzerine oturuma ara verdi. Aranın ardından Meclis’i tekrar açan Bozdağ, Sakık’ın kullandığı ifadelerin iç tüzüğe aykırı olduğunu belirtti.

Bozdağ, Sakık’ın ne tür bir ifade kullandığını söylemezken, Sakık’ın Meclis’ten geçici olarak çıkarılma cezası verilmesi gerektiğini kaydetti.

Bozdağ, Sakık’ın iki birleşimden çıkarılmasını teklifini Meclis’e sundu. Meclis’te yapılan oylamada, Sakık’ın iki birleşimden menedilmesi kabul edildi.

“Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerine “Ha s….  lan! Gelmezsen şerefsizsin” yanıtı

Bunun yanı sıra Meclis tutanaklarına yansıdığı kadarıyla Çelebi, “Gazze’ye, Bakü’ye, Kerkük’e, Bosna’ya, tüm mazlumlara selam olsun, umut da olsun. Bir gece ansızın gelebiliriz, bir gece mutlaka geleceğiz diyorum” dedi.

Bunun üzerine Sakık “Ha s….  lan! Gel, gelmezsen şerefsizsin. Gelmezsen şerefsizsin! Alçaksın sen” dedi.

MHP’li Adan “Pez…nk” demişti

Öte yandan geçtiğimiz günlerde MHP Meclis Başkanvekili Celan Adan, Sırrı Sakık’ın kürsüde yaptığı konuşma sonrasında kendisine “Pez…nk” demişti.

Günlerce süren tartışmalara rağmen Adan’a herhangi bir ceza verilmemiş, bunun üzerine Sakık da kendisine veya parti milletvekillerine yönelik herhangi bir hakaret veya tehdide aynı şekilde karşılık vereceğini söylemişti.