HEDEP’li vekile Diyarbakır’da ‘silahlı tehdit’

HEDEP Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, Diyarbakır’da silahlı tehdide maruz kaldığını açıkladı.

HEDEP’li vekile Diyarbakır’da ‘silahlı tehdit’

Sinan Çiftyürek Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Diyarbakır’da bir kişinin silahlı tehdidine maruz kaldığını bildirdi.

Aynı zamanda Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı olan Çiftyürek, Meclis’te ilk defa şahsına yönelik bir tehdit nedeniyle açıklama yapmak zorunda kaldığını belirterek, “Aslında 17 Kasım Cuma günü yüzleştiğim tehdit sadece benim değil, 100 yıldan bu yana halkımızın, aydınlarımızın, siyasi kadrolarımızın yüzleştiği onlarca katliam, soykırım, suikastın devam eden bir parçasıdır. Bu nedenle bu ilk değil ve Kürt meselesi, Kürdistan meselesi çözülmediği müddetçe, devlet Kürt ve Kürdiğstan meselesi üzerinden içerden ve dışardan algıladığı tehditi aşmadığı müddetçe maalesef bunlar da devam edecek” dedi.

Çiftyürek yaşadığı tehdit olayını ise şu şekilde anlattı:

“Ben ve bir yoldaşım biz parti binamız KKP’den çıkarken saat 16.45’te Gevran Caddesi’nde ilerlerken, caddenin soluna doğru Ofis Market’in bulunduğu caddesinin devamıdır. O caddenin ikinci sokağı Akkoyunlu-3 adıyla anılan sokağın başına geldiğimizde ben ve önümdeki yoldaşım arasında bir ya da iki metre gibi bir mesafe vardı. O arada sokağın başındaki bir şahıs aniden önüme fırladı, yeleğini açarak silahını bana gösterdi. Yüz yüze geldik. ‘Bu şahıs bana silah gösteriyor’ diyerek önümüzdeki yoldaşıma seslendim. Bunlar birkaç saniye içinde oldu. Sonra döndük baktık, şahıs uzaklaşmıştı zaten.”

Çiftyürek, “Açıktır ki bu ön takibi içeren bir planlama. Bizi o güzergahı kullandığımızı önceden takip etmemiş olsalardı bilmezlerdi. Demek ki daha önce takip etmişler ki o güzergahtan geçtiğimizi biliyorlar” dedi