Heşdi Şabi komutanı: Bugün Şengal yarın Telafer

Heşdi Şabi komutanı: Bugün Şengal yarın Telafer

Şii Heşdi Şabi’nin yetkililerinden Şeyh Muhammed Besri, kurtarılan bölgelerden ancak Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Haydar Abadi'nin talimatıyla çekileceklerini söyledi.

Rûdaw'ın canlı yayınına katılan Heşdi Şabi’ye bağlı Risaliyun Tümeni’nin komutanlarından Şeyh Muhammed Besri, güçlerinin, kurtarılan Şengal köylerinde Heşdi Şabi çatısı altında konuşlandığını belirtti.

Şengal'deki savaşçılarının Heşdi Şabi gözetiminde olduğunu dile getiren Besri, şunları söyledi:

“Kendi bölgelerinin güvenliğini koruyacak söz konu tugay, talimatları Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Haydar Abadi tarafından alıyor. Kurtarılan toprakları koruyacaklar ve kurtarılacak bölgelerde kalacaklar. Bugün Şengal, yarın Telafer daha sonra neresi olması gerekiyorsa.”

Irak'ın bir askeri ve güvenlik kurumu olduklarını savunan Şii komutan, “Başkomutan'a bağlıyız. Başkomutan'ın verdiği talimatları uyguluyoruz. İster kalma yönünde, ister kalmama yönünde olsun” dedi.

Bölgede bulunan Heşdi Şabi’nin tamamen bölge halklarından oluştuğunu, Şengal halkına özel bir tugay olduğunu söyleyen Şeyh Muhammed Besri, şöyle devam etti:

“Heşdi Şabi, Irak'ın bütün etkin gruplarından oluşmaktadır. Her bölge için bir tugay kurulmuş ve kurtardıkları bölgelerin güvenliğini üstlenecekler.