2 bin Haşdi Şabi milisi Rojava'ya geçecek

IŞİD ile mücadelede Suriye rejimine yardım etmek gerekçesiyle Şii milislerin Batı Kürdistan ve Suriye'ye geçirilmesini görüşecek Haşdi Şabi komutanlarının, Batı Kürdistan'ın Hesekê kentine ulaştığı bildirildi.

2 bin Haşdi Şabi milisi Rojava'ya geçecek

BasNews muhabirinin Batı Kürdistan'dan (Rojava - Suriye Kurdistanı) bildirdiğine göre, bu gece bir grup Haşdi Şabi komutanı, Hesekê Vilayeti'nin Qamişlo kentindeki havalanına indi.

'2 binin üzerinde Şii milis Kewkeb Dağı'na yerleştirilecek' iddiası

Edinilen bilgiye göre söz konusu Haşdi Şabi yetkilileri, IŞİD'le mücadelede Suriye rejimine destek vermek için görüşmeler gerçekleştirecek.

Haşdi Şabi ve Esad rejimi yetkililerinin görüşmeleri ardından, Batı Kürdistan'ın Qamişlo kenti çevresindeki Kewkeb Dağı'na 2 binin üzerinde Haşdi Şabi milisinin yerleştirileceği belirtiliyor.

'Haşdi Şabi'nin amacı IŞİD'le mücadele değil'

Rojavalı gazeteci ve aktivist Xalid Xelîfe düzenlediği basın açıklamasında, Haşdi Şabi milislerinin Batı Kürdistan'a getirilmesini kınayarak, ''Haşdi Şabi milislerinin amacı IŞİD ile mücadele değil, Güney Kürdistan ile Batı Kürdistan arasındaki sınırı kontrol ederek, iki parçayı birbirinden koparmaktır'' dedi.

Haşdi Şabi Genel Komutanı Hadi Amiri, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın IŞİD ile mücadele için kendilerinden yardım istediğini açıklamıştı.