HEZKURD üçüncü yılını geride bıraktı

Kürtçe Dil Hareketi (HEZKURD), dördüncü yılına girerken benimsediği ilke ve amaçlar doğrultusunda aynı kararlıkla Kürtçe için çalışmaya devam edeceğini duyurdu.

HEZKURD üçüncü yılını geride bıraktı

15 Ekim 2020 tarihinde bir grup Kürtçe gönüllüsü tarafından kurulan ve daha sonra bu gönüllü ağını genişleterek Türkiye ve Kürt kentlerinde Kürt dili için bir çok sivil faaliyet yürüten Kürtçe Dil Hareketi (HEZKURD), üçüncü yılını geride bıraktı.

Geride bıraktığımız yıllarda Kürtçe ana dilinde eğitim için değişik kampanya ve çalışmalar yürüten, her yıl seçmeli Kürtçe dersler için başlatılan kampanyalara destek vererek öğrencileri ve ailelerini teşvik etmek için çalışan, ayrıca Kürtçe öğretmen atamaları için gayret göstererek atanamayan Kürtçe öğretmenlerin sesini duyurmaya çalışan HEZKURD, bu süreçte ayrıca “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtçe Politikaları” başlıklı rapor hazırlayarak Türkiye Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere tüm ilgili siyasi partilere ulaştırdı.

Üçüncü kuruluş yıl dönümü vesilesiyle HEZKURD’dan açıklama yapıldı.

HEZKURD Genel Koordinatörü Fevzi Bulgan’ın, “Tarafsız, sivil, hukuk çerçevesinde yaptığımız çalışmalar aynen  devam edecektir. Bu süreç içerisinde destek veren herkese teşekkür ediyoruz” notu ile paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verildi:

“15 Ekim 2020 tarihinde kurulan hareketimiz bugün üçüncü yılını geride bırakmıştır. Anadil hassasiyeti yaratmak için faaliyet yürüttüğümüz üç yıllık süreçte faydalı olabilmiş ise ne mutlu bize.

İlke ve amaçlarımız doğrultusunda aynı kararlılıkla milletimiz ve Kürtçe için çalışmaya devam edeceğiz.

Yaşasın Kürt Milleti ve Kürt Dili!”