Kürdçe seçmeli derslerin tarihi hala netleşmedi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kürtçe seçmeli dersleri başvuru tarihini ve zamanını henüz açıklamadı.

Kürdçe seçmeli derslerin tarihi hala netleşmedi

Ocak ayının 19'undan itibaren okullar 15 gün süreyle Yarıyıl Tatiline girecek.

Kürtçe derslerin de içerisinde yer aldığı seçmeli derslere başvurusu süreci okulların tatil olduğu dönemde başlarsa, pek çok öğrencinin bu dersleri seçemeyeceğinden endişe ediliyor.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Diyarbakır Eğitim-Birsen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, 15 günlük sömestr tatili sonrası 2 hafta daha seçmeli dersler için başvuru süresinin uzatılmasını talep edeceklerini söyledi.

Tekdemir, “Aileler, çocuklar ve öğretmenler dersleri daha sağlıklı seçebilmeleri için zamana ihtiyaçları var. Bu sıradan bir konu değil önemli bir konu” dedi.

Kurmanci ve Zazaki dersleri tercih etmek isteyen veliler ile öğrenciler, tercih edilen dersler için başvuru süresinin belirsizliği nedeniyle şaşkınlık yaşıyor.

Başvuru sisteminde değişikliğe gidildi

Öğretmenler sendikası Eğitim-Sen'e verdiği bilgiye göre bu yıl başvuru sisteminde de değişiklik yapıldı.

Söz konusu değişiklik nedeniyle Kürdçe seçmeli ders başvurularının tercih edilmesi daha da zorlaşıyor.

Diyarbakır Eğitim-Sen Şube Başkanı Serhat Kılıç, "Çocukların hangi sınavı tercih edecekleri bu bölüme yerleştirilmiş. Bir çocuk matematiği mi fen dersini mi yoksa Kürdçe dersini mi seçeceğini tercih etmek zorunda kalacak.  Geçen yıl böyle değildi. Üçünü de seçebiliyordu. Ancak bu yılki müfredata göre seçmeli dil dersleri akademik ve matematik dersleriyle karşılaştırılmaya bırakıldı” dedi.

Kılıç söz konusu sistem ile Kürtçe seçmeli derslere engel oluşturulduğunu belirterek, “Böylece  Kürtçe derslerini boşa çıkarmak, öğrencilerin ve velilerin Kürtçe derslerini seçmelerini engellemek istiyorlar" dedi.