Özgür Özel: O gün atılan imzalar dün akşamki şehitlere mani oldu mu?

Dün akşam Kürdistan Bölgesi topraklarında 9 askerin PKK ile yaşanan çatışmada yaşamını yitirmesi nedeniyle konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 24-25 Aralık 2023'te 12 askerin hayatını kaybetmesi nedeniyle yayınlanan ortak bildiriye imza atmadıkları için eleştirildiklerini hatırlatarak, “O gün atılan imzalar dün akşamki şehitlere mani oldu mu?” diye sordu.

Özgür Özel: O gün atılan imzalar dün akşamki şehitlere mani oldu mu?

çadırın fotoğrafını da göstererek, “Onların biriket evlerdeki ana babalarının yüreğine ateş düşüyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olağanüstü toplanan CHP MYK sonrasında kameraların karşısına çıktı.

Özel, “Eksi 14 derecede can veriyor o çocuklar. Onların biriket evlerdeki ana babalarının yüreğine ateş düşüyor” diye konuştu.

“Yandaşlarınızı camide üzerimize saldınız, peki şimdi ne oldu?”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, özetle şöyle konuştu:

"Sorumluları meşrulaştırmamak için onların peşine dizilmedik, onlarla aynı metne imza atmadık. Aynı metnin altında sorumlularla buluşup onların sorumluluğunu hafifletme oyununa gelmedik. O gece biz kendi bildirimizi kaleme aldık ve yayınladık. Bize neden imza atmıyorsun diyenlere biz Gara'da da imza atmadık, siz de atmamıştınız. Ne değişti diye de sorduk. Şimdi de soruyoruz, o gün imza attınız. Kendi bildirisini imzalayan ve kendi bildirisinde ortak bildiriye göre çok daha net ve sert bir şekilde terörü lanetleyen ortak bildiri kınamakla yetinirken lanetleyen CHP'ye sanki terör örgütünü koruyormuşçasına muamele yapacak kadar hadsizleştiniz, utanmaz davrandınız ve provoke ettiğiniz, görevlendirdiğiniz birtakım yandaşlarınızı sosyal medyada hatta kutsal ibadethanemizde, camide üzerimize saldınız. Peki şimdi ne oldu? O gün atılan imzalar dün akşamki şehitlere mani oldu mu? O gün cevapsız bırakılan sorulan cevaplanaydı, bahsettiğimiz eksikler giderileydi birbirinin tıpatıp aynısı bu olay olur muydu?"

“Hadi attığınız imzalar durdursaydı şehitleri”

Bunun sonu gelmeyecek mi diyenlere vatan haini muamelesi yapmak kolay. Hadi attığınız imzalar durdursaydı şehitleri. O yüzden soruları sormaya ve sorumluların arkasına dizilmemeye, hak aramaya devam edeceğiz. ‘Evlatlarımızın kanı yerde kalmayacak’ diyorsunuz, 15 gün sonra silah arkadaşlarının kanı dökülüyor. Biz evlatlarımızın kanı yerde kalmasın demek yerine artık evlatlarımızın kanı akmasın diyoruz. Bunun için de tedbir alın, akılcı olun diyoruz. O üs bölgesinde kalınacaksa güvenlik tedbirleri tam alınacak. Alınamayacaksa o evlatlar orada feda edilmeyecek diyoruz. Sırça köşklerinde oturup, konforlu kaloriferli evlerinden tweet atmakla önüne gelene terörist demekle olmuyor. Eksi 14 derecede can veriyor o çocuklar. Onların biriket evlerdeki ana babalarının yüreğine ateş düşüyor.

“Vali Beye yalanlatıyorlar”

Şehimizin Kahramanmaraş'taki evi... Müslüm Özdemir'in ailesinin çadırda yaşadığını Vali Beye yalanlatıyorlar. Ev yok, konteyner var, konteyner buz gibi ve mecburen çadırın içini ısıtarak çadıra geçen bir şehit ailesi. Şehit ailesinin içinde bulunduğu durum ortaya çıkınca çadıra bayrak asmaktan utanmışlar, hemen dezenformasyon diyorlar."