Hizbullah'ta 'öfke günü' çağrısı: Savaş hazırlığı başladı

İsrail'in, Gazze'deki El Ehli Baptist Hastanesi'ni vurmasının ardından 'eşi benzeri görülmemiş öfke günü' çağrısında bulunan Hizbullah'ın savaşa hazırlandığı iddia edildi.

Hizbullah'ta 'öfke günü' çağrısı: Savaş hazırlığı başladı

İsrail'in Gazze'ye yönelik hastana saldırısında 471 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra 'eşi benzeri görülmemiş öfke günü' çağrısında bulunan Hizbullah'ın savaşa hazırlandığı iddia edildi.

"Bu saldırı İsrail ve onun sponsoru ABD'nin gerçek yüzünü ortaya koydu" açıklaması yapan Hizbullah, Müslümanlardan ve Araplardan öfkelerini göstermeleri için derhal meydanlara çıkmasını istedi.

Hamas'ın Beyrut'taki Siyasi Bürosu Başkanı Ahmed Abdülhadi, Hamas ve Hizbullah arasında sürekli bir işbirliği olduğunu belirterek Hizbullah'ın kuzeyde İsrail'e karşı büyük bir savaşa hazırlandığını belirtti.

Hizbullah'ın savaşa girmemesine yönelik tehditlere aldırış etmeyeceğini belirten Abdülhadi, "Savaşın dışında kalması yönündeki uyarıları görmezden gelecektir. Hizbullah'ın savaşa girmek isteyip istemeyeceği İsrail'in cürretine ve sahadaki olaylara, bilhassa da İsrail'in Gazze'ye karadan girme teşebbüsüne bağlı olacaktır" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 16 Ekim'de yaptığı açıklamada Lübnan'daki Hizbullah’a uyarıda bulunarak, "Bizi denemeyin, büyük zarar görürsünüz" demişti.

Independent Türkçe