Neçirvan Barzani: Son Ezidi Kürt kurtulana dek çalışmalarımız sürecek

Başkan Neçirvan Barzani, Ezidi aktivist ve Nobel Barış Ödülü sahibi Nadia Murad'ı kabul ettiği görüşmede 2014'te IŞİD’in saldırıları sonrası kaybolan Ezidi Kürdlerin bulunması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Barzani, “Son Ezidi Kürdünü kurtaran dek çalışmalarımız sürecektir” dedi.

Neçirvan Barzani: Son Ezidi Kürt kurtulana dek çalışmalarımız sürecek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Ezidi aktivist ve Nobel Barış Ödülü sahibi Nadia Murad'ı başkent Erbil’deki konutunda kabul etti.

Başkanlık sitesinde yer alan açıklamaya göre, görüşmede Ezidilerin durumu, yerinden edilen Ezidilerin Şengal ve bölgedeki kamplardan evlerine dönüş süreci, uluslararası kuruluşların Ezidilere sunduğu yardımların yanı sıra Şengal’de açılması planlanan Ezidi Anıtı’nın imarı süreci konuşuldu.

Başkan Neçirvan Barzani ve Nadia Murad, yerlerinden edilen Ezidilerin evlerine dönebilmeleri için Ezidi bölgelerinde güvenlik ve istikrarın sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Ezidi kurbanlar için düzenlenen anmalardan dolayı aktivistlere teşekkür eden Neçirvan Barzani, IŞİD'in Ezidilere karşı işlediği suçların belgelenmesi ve bu suçların tekrarını önlemek için yapılan çalışmaların önemine atıfta bulundu.

Başkan Neçirvan Barzani, 2014'teki IŞİD’in saldırıları sonrası kaybolan Ezidi Kürdlerin bulunması için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Son Ezidi Kürdü kurtaran dek çalışmalarımız sürecektir” dedi.  /Rudaw