HPG'den 'ateşkes' açıklaması: Gereklerini yerine getireceğiz

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Cemil Bayık’ın deprem dolayısıyla yaptığı “askeri eylemlerin durdurulması” çağrısının “gereklerini yerine getireceklerini” duyurdu.

HPG'den 'ateşkes' açıklaması: Gereklerini yerine getireceğiz

Maraş merkezli depremlerin ardından 10 Şubat’ta bir mesaj yayınlayan PKK üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık, “Askeri eylemler yapan tüm güçlerimize çağrıda bulunuyoruz; Türkiye’de, metropollerde, şehirlerde yapılan askeri eylemleri durdurun. Türk devleti üzerimize gelmediği, bize saldırmadığı sürece eylem yapmama kararı aldık. Halkımızın acıları dinene kadar, yaralarını sarana kadar bu kararımız geçerlidir”  ifadesini kullanmıştı.

PKK'nin askeri kanadı HPG de bugün yaptığı açıklamada Cemil Bayık’ın deprem dolayısıyla yaptığı “askeri eylemlerin durdurulması” çağrısının gereklerini yerine getireceklerini duyurdu.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, çağrıya katıldıklarını ve pratikte uyacaklarını belirtti.

Açıklamada Maraş depreminin büyük bir felakete dönüştüğü belirtilerek, “Depremden halkımız büyük bir zarar görmüş ve çok kayıp vermiştir. Kürt, Türk ve Arap halklarından on binlerce insanın yaşamını yitirdiği ve hala on binlercesinin enkaz altında kurtarılmayı beklediği bu acılı günlerde halklarımız büyük bir ıstırap içerisindedir” denildi.

Cemil Bayık’ın yaptığı çağrıya olumlu cevap verildiği belirtilen açıklamada, “Bütün öz savunma güçlerimiz ve yurtsever kurumlar halka destek sunmalı ve yardımda seferber olmalıdır. Özellikle hala hiç kimsenin girmediği ve ihmal edilen kırsal alanlara ve köylere ivedilikle yardım edilmesi bir gerekliliktir. Bu dönemde en önemli insani ve yurtseverlik görevi budur. Bu temelde KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı adına Cemil Bayık yoldaşın yaptığı çağrıya olduğu gibi katılıyor ve gereklerinin pratikte yerine getirileceğini belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

HPG üyelerine çağrıya yer verilen ve ANF'de yayınlanan açıklamada, “Bu bağlamda tüm gerilla, savaşçı ve öz savunma birimlerimize çağrımız şudur: Eşbaşkanlığımızın yaptığı çağrı çerçevesinde metropollerde, şehirlerde bütün eylemsel planlar ve pratiklerin durdurulması; yine kırsal alanda mevzilenmiş olan güçlerimize dönük Türk devlet güçlerinin saldırısı olmadığı müddetçe herhangi bir eylemsel aktivitenin geliştirilmemesi gerekmektedir. İkinci bir emre kadar bu talimat geçerli olup, tüm meşru savunma güçlerinin titizlikle buna uyması elzem bir görev durumundadır” sözleri kullanıldı.