HÜDA-PAR’dan HEDEP'e destek, MHP'ye eleştiri

HÜDA-PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, MHP’li Celal Adan’ın HEDEP’lilere küfür etmesini “Fikrine katılırız katılmayız, herkes asgari saygı çerçevesinde birbiri ile iletişim kurma becerisini göstermelidir” sözleri ile eleştirdi.

HÜDA-PAR’dan HEDEP'e destek, MHP'ye eleştiri
Bugün Meclis’te basın toplantısı düzenleyen HÜDA-PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, MHP’li Celal Adan’ın küfürlü konuşmasını eleştirdi.
 
X hesabında paylaşımda bulunan Ramanlı, Meclis’e seçilen her milletvekilinin milletin temsilcisi olduğunu, bu sebeple kendilerine gösterilmesi gereken saygının, millete gösterilen saygının tezahürü olduğunu belirtti
 
“Parlamento her görüşün, her siyasi grubun temsil yeridir. Dolayısıyla her türlü nezaketsiz davranıştan uzak durulmalıdır” diyen Ramanlı, şunları kaydetti:
 
Adab-ı muaşeret hepimiz için vazgeçilmezdir. İnsan ilişkilerinde vazgeçilmez olan  saygıdır. Herkesi sevmeyebilirsiniz, herkesi sevmek zorunda da değilsiniz. Ama saygı göstermek asgari adabı muaşşeret kuralıdır. Hele hele siyasetçilerin kullandıkları dil ve üsluba dikkat etmeleri herkesten daha önceliklidir çünkü siyasetçiler, toplumun önündedirler ve örnek teşkil diyorlar.
 
Bu yönde bugün HEDEP milletvekilleri grubunun haklı olarak tepki göstermesi akabinde Meclis’teki başta MHP grubu olmak üzere diğer grupların siyasetin nezih bir üslupla yapılması hususundaki görüşlerine hepimiz katılıyoruz. Neticede milletvekilleri sadece kendi şahısları adına burada değiller. Oy aldıkları insanların temsilcisi olarak buradadırlar yani milletin temsilcisidirler.
 
Her şeyden önce Meclis çalışmaları içerisinde fikrine katılırız katılmayız, görüşünü beğeniriz beğenmeyiz o ayrı bir mevzu ama herkes belli bir asgari saygı çerçevesinde birbiri ile iletişim kurma becerisini göstermelidir. Olaya bu zaviyeden bakıyoruz, bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını diliyoruz.”