Hulusi Akar, Sergey Şoygu Rojava'yı konuştu

Türkiye Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ikili arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Türkiye’nin Rojava’ya düzenlemeyi planladığı askeri operasyon ele alındığı belirtildi.

Hulusi Akar, Sergey Şoygu Rojava'yı konuştu

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye’nin Rojava’ya düzenlemeyi planladığı askeri operasyon ele alındı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu’ya, Rojava’daki gelişmelerle ilgili olarak “bölgede sağlanan istikrarı bozmaya yönelik artan eylemler”den “bunlara gereken cevabın verileceğinden”, Demokratik Suriye Güçleri’nin bölgedeki varlığının “kabul edilemez” olduğundan bahsetti.

Akar ayrıca; bu konuda daha önce varılan mutabakatlara uyulması gereğini söyledi.

Ukrayna için ateşkes istendi

Ukrayna ve Suriye başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının da ele alındığı görüşmede Akar tarafından acilen bir ateşkes ilan edilmesinin önemi vurgulandı.

Gıda krizi konusunda tahıl, ayçiçeği ve diğer tarım ürünlerinin güvenli nakli konusunda alınabilecek tedbirler üzerinde durulan görüşmede ayrıca Akar, insani yardım konusunda Türkiye’nin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.